Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
OKUPILA SE MLADA HRVATSKA

Bišćan se vratio nakon koronavirusa i najavio: ''Očekujemo sve pobjede do kraja''

Mladi Vatreni ponovno su na okupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija okupila se uoči nastavka kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo, protiv San Marina u Zagrebu ovog četvrtka, odnosno Grčke u Patrasu 13. listopada.

Izbornik Igor Bišćan pun optimizma najavljuje sljedeće ispite svoje momčadi.

"Očekujem da ćemo pobijediti sve utakmice do kraja kvalifikacijskog ciklusa. Situacija je vrlo jednostavna, nimalo lagana, ali jednostavna, a govori da to moramo kako bismo se plasirali na Europsko prvenstvo. Na žalost, ni u tom slučaju ne ovisimo isključivo o sebi samima, ali s četiri pobjede će naši izgledi biti puno veći.”, kazao je Bišćan koji zbog koronavirusa nije mogao sjediti na klupi tijekom rujanskih utakmica.

“Bilo je specifično i čudno, nije mi to baš najbolje sjelo, jer sam se radovao utakmicama. Dečki su sve super odradili, odigrali su jako dobru utakmicu protiv Grčke i ozbiljnu, tvrdu utakmicu protiv Češke. Najvažnije je da smo poslije tih dviju utakmica ostali u utrci za plasman na Euro, što znači da su ciljevi bili ostvareni.”

Hrvatska protiv San Marina ne bi trebala imati problema, no potom slijedi neugodno gostovanje u Grčkoj. Bišćan je svjestan da ga u Patrasu očekuje sasvim drukčija utakmica u odnosu na onu varaždinsku istih suparnika u kojoj su mladi "Vatreni" slavili sa 5-0.

“Mislim da će iz te utakmice puno veću pouku izvući Grci, njihov uvjerljiv poraz i naša izražena dominacija više će poslužiti momčadi koja je tu utakmicu izgubila. Nama je jako bitno da nas ta utakmica u kontekstu igre i rezultata ne prevari, ne smijemo se opustiti, jer nas to može skupo koštati. Moramo, dakle, zaboraviti rezultat i način na koji smo došli do njega. Naravno da smo svjesni naše kvalitete, dečki su osjetili da smo bolji od Grčke, ali pristup kakav smo imali u prvoj utakmici bit će neophodan da opet budemo pravi. Uspijemo li u tome, opet ćemo biti bliže pobjedi," zaključio je Bišćan.

Lovo Majer jedan je od igrača koji dvoboje sa San Marinom i Grčkom dočekuju u odličnoj formi.

“Mislim da sam u jako dobrom fizičkom stanju, osjećam se bolje nego ikad. Kad je u pitanju rasplet kvalifikacija, uvjeren sam da smo kvalitetniji od svih protivnika u skupini. Našom krivicom zakomplicirali smo si situaciju, ali uvjeren sam da možemo slaviti u sve četiri utakmice," kazao je veznjak Dinama.

Hrvatska reprezentacija se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine sa 10 bodova iz šest susreta. Na vrhu je Češka sa pet bodova više i utakmicom više, Grčka na drugom mjestu ima 13 bodova iz šest susreta, a ispred Hrvatske je i Škotska sa 11 bodova iz šest susreta.

Plasman na EP izborit će pobjednik skupine, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz devet skupina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider