Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka zanimljivo tržila

Bišćan sada vidi kako je bilo Leki: Hajduk već doveo potencijalna pojačanja, Dinamo još čeka

U petak započinje nova sezona HNL-a, a na otvaranju se sastaju Dinamo i Hajduk u Maksimiru...

Još samo dva dana dijeli nas od početka 33. izdanja domaćeg nogometnog prvenstva. A aktualni prijelazni rok naših prvoligaša zasad pokazuje dvije odrednice: da je Hajduk daleko najaktivniji, te da klubovi najčešće dovode igrače bez odšteta. Do sada su prodali igrače za oko 6 milijuna eura, a kupili za upola manje.

Dinamov grb Dinamo se oglasio povodom strašne oluje koja je pogodila Hrvatsku divider

Nakon 9 godina bez trofeja i konačnog plasmana u prvenstvu između 3. i čak 5. mjesta, Hajduk je uhvatio rezultatski kontinuitet kroz 2 osvojena Kupa i dvije sezone u kojima su završili kao druga momčad HNL-a.

"Kako bi Gibonni rekao. ovo mi je škola. Bilo je jako teško, pa onda jako lijepo. Mislim da je momčad rasla, da znamo šta radimo. Ja osobno jako vjerujem. Mislim da nam malo stvari fali da bi bili još bolji", izjavio je trener Hajduka Ivan Leko nakon završetka prošle sezone.

Leko je ostao je uskraćen za pojačanja prilikom zimskog dolaska u svoj Hajduk, pa otuda vjerojatno citat iz Gibonnijeve pjesme. A da su i on i Hajduk ovaj put drugačije, a možda i pametnije, reagirali - pokazuje dovođenje čak petorice igrača određenog internacionalnog renomea. I to bez odštete. A s druge strane klupska blagajna rasteretila se odlascima čak sedmorice igrača, većinom prvotimaca poput Awaziema i Marca Fossatija.

Eric Bailly United otpisao zvijezdu koja je počela pratiti Hajduk na Instagramu divider

S druge strane, Dinamo, koji je i lani potvrdio svoju dominaciju u prvenstvu, zasad nema nekih bombastičnih transfera.

Uz već poznat otkup Perkovića, doveden je tek Maxime Bernauer, branič iz 2. francuske lige. Rubriku odlazaka zasad pune tek Ćuže i Janković, ali se očekuje transfer barem nekoliko najvećih zvijezda i reprezentativaca.

Čini se da je Bišćan sada u prijašnjoj Lekinoj situaciji.

"Mislim da moramo dobiti još 2-3 imena. Jednostavno moramo jer nas čeka ozbiljan broj ozbiljnih utakmica već na samom početku i moramo bit spremni za to", kazao je Bišćan dva tjedna prije početka prvenstva.

Ivan Leko i Igor Bišćan Hajdukov napad na suce i Šimićev hod u Dinamovu minskom polju: Evo zbog čega je derbi od velike važnosti divider

Osijek je sa Stjepanom Tomasom dobio stabilnost krajem prošle sezone i osvojio treće mjesto. A u ovom prijelaznom roku doveli su besplatne prinove većinom u obrani, ali možda najveći dobitak bit će im njihovi igrači koji su se vratili s posudbe. Za više od 2 mil. € prodali su Dakua i Čeberka, a klub su napustili Jurčević i Leovac.

Vedran Jugović, kapetan Osijeka, kazao je početkom srpnja dok je slavonski prvoligaš još bio na pripremama:

Tko će slaviti na otvaranju HNL-a?

Ukupno glasova:



"Sezona će pokazat šta je realnost, ali naravno da bi bilo lijepo konačno osvojiti trofej."

Rijeka je pod Jakirovićem, izrazito turbulentnu sezonu okončala na uspješan način. A dovođenje Fruka, Jankovića, te Pašalić i Ivanovića pristiglih iz Njemačke, mogla bi biti garancija uspjeha i u predstojećoj sezoni.

"Jako veliki potencijal i ja se nadam da će samo napredovati", kazao je Jakirović.

Kod Rijeke, mnogo toga ovisit će o prodaji Frigana za potencijalnih čak 7 milijuna eura. No, do kraja prijelaznog roka ima još dosta vremena. U Hrvatskoj traje čak do 8. rujna, pa se još mnogo toga može promijeniti. Očekuje nas zanimljivo prvenstvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider