Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izrazio sućut obitelji poginulog

Bišćan najavio dvoboj s Grcima: ''Ovo je najteža utakmica koju sam ikad pripremao''

Igor Bišćan najavio je dvoboj Dinama i AEK-a na konferenciji za novinare održanoj na Maksimiru.

Dinamo će sutra u 20 sati ugostiti grčki AEK u trećem pretkolu Lige prvaka, a Grke prema svemu sudeći čeka pun Maksimir.

Prvi dvoboj trebao se odigrati 8. kolovoza u Ateni, ali zbog navijačkih nereda utakmica je odgođena i prebačena za 19. kolovoz.

Trener Dinama Igor Bišćan najavio je susret na konferenciji za novinare.

''Prije nego što krenemo na nogomet, želio bih izrazit sućut obitelji nastradale osobe. Isto tako suosjećanje svima koji su u ovoj tragediji doživjeli negativne posljedice po sebe i bližnje. Utakmica? AEK je ozbiljna i iskusna momčad koja je puna internacionalaca, igračima iz ozbiljnih reprezentacija. Stabilni su, čvrsti i tvrdi, nije slučajnost da su osvojili dvostruku krunu u Grčkoj'', istaknuo je Bišćan.

AEK-ov hotel u Zagrebu FOTO Opsadno stanje pred zagrebačkim hotelom: Specijalci na nogama, Grcima se nitko ne može približiti divider

Utakmica je itekako posebna, puna naboja, AEK je tražio izbacivanje Dinama iz Europe, a Modri su branili svoj ugled.

''Da, nema govora, ovo je najteža utakmica koju sam ikad pripremao. Ovo se događa jednom u puno vremena, nadam se da se više nikada neće nešto ovako dogoditi, ovakva priprema utakmice. Situacija je složena i drugačija, ali po tom pitanju ne možemo ništa napraviti, već se spremiti najbolje što možemo i hvatati najbolji rezultat.''

''Pokušao sam izolirati dečke od te teme''

Sigurno se zbivanja van travnjaka ostavila posljedice na igrače.

''Sigurno da je to bitno, normalno da sam pokušao izolirati dečke od te teme, ne možemo puno napraviti oko toga, na to ne možemo utjecati, a oduzima nam koncentraciju na teren. Nadam se da se ni dečki nisu time opterećivali, nismo puno ulazili u te stvari, za tim nema potrebe. Vidjet ćemo, tu je i druga utakmica, bit ćemo pametniji u nedjelju'', rekao je strateg Modrih.

Domagoj Vida FOTO Domagoj Vida i Grci stigli u Zagreb: Prate ih brojni policajci divider

Bautrina ima problema sa zdravljem, moguće da ga neće biti u sastavu za sutrašnju utakmicu.

''Baturina je imao temperaturu pa smo ga poštedjeli, vidjet ćemo. Imamo sitnih problema s igračima, ali ne bih o imenima, vidjet ćemo danas. Imamo nekih sitnica, ali ništa preozbiljno, vjerujem da će svi biti OK.''

Šuška se o odlasku Šutala u Ajax, Livakovića, Ivanušeca, radi se o glavnim igračima Dinama.

''Dok god su Dinamu, računamo na sve, ali ta tema se intenzivno događa već dulji vremenski period, a kako se bliži kraj prijelaznog roka sve je aktualnija. I dalje računam na njih, oni su nosioci naše igre, ali kad i ako netko otiđe, onda ćemo raditi bez njih, vidjeti koliko smo spremni za dalje'', zaključio je Bišćan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider