Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SENZACIONALAN POZIV

Bio je supertalent i megazvijezda Football Managera sad bi s 41 godinom mogao na Euro

41-godišnji Craig Gordon ponovno se nalazi u sastavu škotske nogometne reprezentacije.

Craig Gordon (Foto: Afp)

Škotski izbornik Steve Clarke uvrstio je 41-godišnjeg vratara Craiga Gordona u momčad koja će krajem mjeseca odigrati prijateljsku utakmicu s Nizozemskom i Sjevernom Irskom.

Njegov povratak u reprezentaciju dolazi gotovo godinu i pol nakon njegova 74. i posljednjeg nastupa u reprezentativnom dresu koji je bio u studenom 2022.

Ponovno se vratio unatoč ozljedi koja i mlađima prekida karijere

Zbog dvostrukog prijeloma noge, koji se dogodio u prosincu 2022. tijekom remija 2:2 protiv Dundee Uniteda, morao je pauzirati do kraja sezone. Otkako se vratio nakon ozljede, Gordon je upisao tri nastupa za svoj klub Heart of Midlothian.

"Bit će dobro vidjeti Craiga na treningu s ostalim vratarima. Tri od ovih vratara ići će na Euro, a jedan neće sudjelovati," objasnio je Steve Clarke. Osim Gordona škotski je izbornik na popis vratara uvrstio i Zandera Clarka (Heart of Midlothian), Angusa Gunna (Norwich City) i
Liama Kellyja (Motherwell).

Škotska putuje u Amsterdam, u kojem će igrati protiv Nizozemske 22. ožujka prije nego što četiri dana kasnije ugosti Sjevernu Irsku na Hampden Parku.

Na Euru Škotska igra prvu utakmicu prvenstva protiv domaćina Njemačke 14. lipnja, prije susreta sa Švicarskom i Mađarskom u skupini A.

Trebao je postati najbolji vratar Premier lige

Craiga jako dobro znaju nešto stariji igrači Football Managera jer je prije dvadesetak godina u čak nekoliko nastavaka igre zaredom postajao ponajbolji vratar svijeta.

Takvo nešto mu se predviđalo i u stvarnosti, no usporilo se kad je u svom Heartsu ostao do čak 25. godine života. Onda je prešao u engleski Sunderland, u kojem je uzeo mjesto prvog vratara.

Njegova obrana iz utakmice protiv Boltona, u sezoni 2010./2011., proglašena je 2012. godine najboljom obranom u tada posljednjih 20 godina Premier lige. Pogledajte ju OVDJE

Tri sezone nije igrao pa odradio šest vrhunskih sezona u Celticu

Ipak, problemi s ozljedama pratili su ga tijekom cijelog razdoblja u Engleskoj te je u četiri sezone upisao 88 nastupa u Premier ligi, a onda se u prvom nastupu sezone 2011./2012. teško ozlijedio. 

Krajem te sezone Sunderland ga je otpustio te je iduće pune dvije sezone bio bez kluba, prije nego što je 2014. godine napokon potpisao za Celtic. Tamo je proveo čak šest sezona i upisao 243 nastupa, a potom se 2020. godine vratio u svoj Hearts.

Nastupima za Hearts izborio je mjesto u reprezentaciji te je otputovao na Euro odigran prije tri godine, gdje je bio drugi najstariji sudionik, iza tri mjeseca starije Martena Stekelenburga.

Ode li ove godine na Euro, tamo će sigurno biti najstariji sudionik, ispred Pepea iz Portugala te naravno Luke Modrića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider