Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva priča...

Bio beskućnik prije samo pet godina, a danas je postao zvijezda: Teška životna priča heroja s Otoka

Richard Kone postao je zvijezda u engleskim medijima nakon što je postigao pogodak Aston Villi.

Mreža (Foto: Afp)

Nogometaši Aston Ville prošli su u osminu finala Liga kupa nakon što su s 1:2 bili bolji od trećeligaša Wycombe Wanderersa.

Strijelci za momčad iz Birminghama bili su Buendia u 55. minuti susreta i Duran u 85., dok je za domaćine utješan pogodak postigao Richard Kone u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.

Mediji s Otoka raspisali su se o Koneu, malo poznatom napadaču iz Obale Bjelokosti. 21-godišnji Kone ima nevjerojatnu životnu priču iza sebe, prije samo pet godina igrao je za reprezentaciju beskućnika svoje Obale Bjelokosti, ali dočekao je svoj trenutak slave.

2019. godine oduševio je skaute na Svjetskom prvenstvu za beskućnike svojim talentom, ali nije mogao igrati profesionalni nogomet zbog problema s vizom. Kone je godinama parao mreže po devetom rangu natjecanja u Engleskoj, u službena 104 nastupa postigao je 88 pogodaka za Athletic Newham.

Primijetili su ga skauti iz ozbiljnijih liga, dogovarali probe, i Kone je napokon dobio priliku u stabilnom trećeligašu Wycombeu. Njegov trud i rad se isplatio i postao je medijska senzacija nakon pogotka Aston Villi.

Ivan Erslan Erslan je možda izgubio, ali ovim potezom oduševio je i Srbe: "Hrvat je pokazao herojsko srce" divider

Ivan Erslan Jedan sudac bodovao meč u korist Erslana: Pogledajte sudačke kartice, koje su ipak išle na stranu Moldavca divider

Renato Moicano ''Je*i se, Macron. Je*ite se, globalisti'': Brazilčev osebujni govor zapalio publiku, spomenuo i Francusku revoluciju divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Oštar start našeg kolumnista... ⚽😉
Na povratku Bjelice na Maksimir, pukla je petarda... ⚽️
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em