Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTAR IVICE MEDE

Bilo je dosta kredita i igre na staru slavu: Dalić treba dati šansu mladim snagama!

Hrvatska reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u infarktnoj utakmici drugog kola natjecanja po skupinama Europskog prvenstva…

Hrvatska reprezentacija (Foto: Afp)

Vatreni su još živi. Nakon visokog poraza od Španjolske u prvoj utakmici i katastrofalnog prvog poluvremena protiv Albanije, u drugom dijelu utakmice su uskrsnuli.

Izbornik Dalić povukao je neke dobre poteze i Vatreni su proigrali. Ali trebao je te poteze povući prije utakmice. Bilo je dosta kredita i igranja na staru slavu. Dalić je, primjerice, dugo, ma predugo čekao Brozovića da proigra i to se nije dogodilo.

Mlada lavovi strpljivo se čekali na klupi svoju šansu, a izbornik je odugovlačio s povlačenjem jakih poteza. Vidljivo je da Vatreni trebaju više svježe krvi, mladosti koja donosi energiju. Čim su ušli Luka Sučić i Mario Pašalić Hrvatska je izgledala znatno opasnije, energičnije, brže.

Teren važniji od stare slave

Činjenica jest da nije važno tko koliko godina ima, važno je što pruža ne terenu i u kakvoj je formi, no isto tako je činjenica da je Brozović već odavno trebao ispasti iz udarnih 11.

Sreća da Albanci nisu iskoristili još jednu ili dvije jako dobre šanse koje su imali u prvih 45 minuta. Tada se moglo nazrijeti da bi ih to moglo stajati u nastavku utakmice. Momčadi klase Albanije obično padnu u finišu utakmicu ili naprave neku kardinalnu pogrešku.

No Albanci ne bi pali da se Hrvatska nije probudila i ubacila u višu brzinu. Vatreni su odigrali puno bolje drugo poluvrijeme. Ulaskom Budimira još malo je podignuta razina trke i agresije. Plodovi tih izmjena ubrzo su došli na napletu. U tim trenucima presudila je klasa Andreja Kramarića, opet je pokazao da je najbolji golgeter u ovoj momčadi.

Bilo je i sreće

Ovaj put i sreća je bila na strani Hrvatske. Autogol stigao je kao naručen. I kada se činilo da će Hrvatska upisati tri važna boda, Albanci su opet stisnuli gas, a Vatreni su se povukli i čuvali rezultat. Skupo ih je to stajalo. Izjednačujući pogodak pao je duboko u sudačkoj nadoknadi.

Završnica se igrala potpuno otvorenog garda. Suparnici su izgledali kao dva grogirana boksača, išlo se kontru na kontru. Ruku na srce, Albanci su bili bliži trećem pogotku. Išli su praktički u mrtve šanse, ali nisu znali izigrati akcije. Na kraju je dobro da je spašen i taj jedan bod.

S njim je Hrvatska još u igri za prolaz dalje, ali sada je imperativ pobijediti Italiju. Bit će teško, no s uvođenjem svježih snaga, mlađih i pokretljivijih igrača, to je moguće. Hrvatska ima potencijal na klupi i izbornik ga mora iskoristiti. Dalić mora vući još hrabrije poteze i onda će sve biti moguće.

Ante Budimit i Mario Pašalić Evo što treba Hrvatskoj za osminu finala, sve je kristalno jasno! divider

Hrvati u Hamburgu Srbima pune naslovnica ''skandala'' s utakmice Hrvatske i Albanije divider

Euro 2024 EURO 2024: RASPORED nokaut faze i rezultati svih utakmica prvenstva divider

Vjerujete li u prolaz Hrvatske u osminu finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider