Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće mu biti lako

Bilića dočekali problemi u novom klubu, navijači su bijesni: Traže sastanak s vlasnikom

Slaven Bilić preuzeo je momčad iz engleskog Championshipa, Watford.

Slaven Bilić (Foto: Afp)

Hrvatski strateg Slaven Bilić vraća se u engleski nogomet, i to po treći put u svojoj trenerskoj karijeri. Nakon West Hama i West Bromwich Albiona, preuzeo je klupu engleskog drugoligaša Watforda.

Nažalost, Bilića nije dočekala bajna situacija u novom klubu, navijači žestoko udaraju po vlasnicima, obitelji Pozzo, koja pak nema problema s ekspresnim smjenama trenera.

Promijenili su već 16 trenera u točno deset godina, a smjena Roba Edwardsa upalila je crveni alarm među navijačima koji traže odgovore od vlasnika kluba. 

gol expired Gdje to dolazi Slaven Bilić? Smjene trenera u HNL-u za ovu ekipu su mačji kašalj divider

Bilićev prethodnik u deset odigranih kola uzeo je 14 bodova i momčad ostavio na desetom mjestu Championshipa.

Na prvu to izgleda kao siromašan bodovni učinak, ali situacija je sljedeća - Watford zaostaje tek jedan bod za mjestom koje vodi u kvalifikacije za Premierligu i šest za mjestom koje osigurava izravan plasman u elitni razred engleskog nogometa.

Bilića čeka težak zadatak

Je li to dovoljan dobar razlog za smjenu trenera? U nekom drugom klubu ne, ali u Watfordu i više nego dobar. Zbog toga navijači traže sastanak s vlasnikom kluba, žele odgovore na pitanje.

Što točno želi postići ovom smjenom i koji su mu planovi za budućnost? Kako god bilo, pred Bilićem je težak zadatak, najskuplju momčad Champhionshipa treba vratiti u Premier ligu, a za vratom mu puše vlasnik koji ne oprašta kikseve.

Kostas Manolas Potpisao za novi klub pa zamalo pobjegao glavom bez obzira: Na predstavljanje doveli - lava divider

Pokazao je Slaven da poznaje engleski nogomet, izdržao je naporan tempo druge lige i West Bromwich vratio u prvu ligu, a hoće li to uspjeti u ovakvom okruženju, tek ćemo saznati. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv period.

Odbacio mogućnost povratka u Hajduk

Spominjao se bivši hrvatski izbornik kao kandidat za klupu Hajduka, ali u međuvremenu je Mislav Karoglan dobio povjerenje uprave kluba, a priča o možebitnom povratku Bilića u bivši klub je otpala.

Upravo je u programu Nove TV odbacio mogućnost povratka na Poljud i dodao kako je, za sada, jedina opcija inozemstvo, a upravo se to i dogodilo nekoliko dana kasnije.

"Hajduk je Hajduk, nisu to floskule, moj grad, moj klub, ne možeš nikad biti imun na Hajduka, ali ne još."

Slaven Bilić o trenerskom poslu

Tablica Championship

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider