Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"tjera" petoricu

Bilić pronašao rješenje: Stiže jedan od najboljih strijelaca u povijesti Premierlige?

Siječanj će biti vrlo buran za momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tri uzastopne pobjede i uspona na 11. mjesto Premierlige u West Hamu se lakše diše, ali londonski klub kojeg trenira Slaven Bilić želio bi u zimskom prijelaznom roku "pročistiti" svoje redove te dovesti jednog napadača, i to 34-godišnjeg Jermaina Defoea.

Britanski mediji u utorak su objavili kako se "čekičari" žele riješiti petorice igrača koji su stigli u klub ovog ljeta. Na tom popisu su dva napadača koji su došli na jednogodišnju posudbu, Talijan Simone Zaza i Argentinac Jonathan Calleri, dva veznjaka, Turčin Gokhan Tore i Alžirac Sofiane Feghouli, te španjolski branič Alvaro Arbeloa.

Zasad je najbliže odlasku Simone Zaza, kojega španjolska Valencia želi na posudbu do kraja sezone. No, Valencia traži i da Zaza pristane na smanjenje plaće. Zaza je u West Ham stigao na posudbu iz Juventusa, a u osam nastupa u Premier ligi niti jednom nije zatresao mrežu.

Mediji tvrde da je glavna meta "čekičara" u zimskom prijelaznom roku najbolji strijelac Sunderlanda 34-godišnji Jermain Defoe, jer žele napadača sa iskustvom igranja u Premierligi kojem nije potrebna adaptacija na otočki nogomet. Iskusni engleski napadač ove je sezone u 18 kola zabio osam golova, ali Sunderland, koji se bori za opstanak, ne želi pustiti Defoea.

Ujedno, britanski mediji su objavili kako je Toulouse odbio ponudu West Hama od deset milijuna eura za danskog napadača Martina Braithwaitea (25), koji je u 14 ligaških nastupa zabio sedam golova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider