Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno više od posla

Bilić i Jurčević ponosni: ''Kraj je ružan, ali čast je provesti toliko vremena u najjačoj ligi svijeta''

U danu u kojem je trenera smijenio Hajduk, bez posla je ostao i Slaven Bilić. Čelnici West Hama raskinuli su suradnju s bivšim hrvatskim izbornikom, koji tako nakon dvije i pol godine napušta London.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priče o otkazu posljednjih su tjedana bile sve učestalije i glasnije, a eru Slavena Bilića na klupi West Hama definitivno je zapečatio subotnji poraz od Liverpoola. Čelnici kluba odlučili su da je kraj i to objavili na službenoj stranici kluba. Na istom kanalu ubrzo se oglasio i sam Bilić.

"Želio bih reći koliko sam ponosan što mi je ukazana prilika voditi West Ham. Za mene je to bilo mnogo više od samog posla. Nosio sam dres ovoga kluba kao igrač, a istu sam povezanost osjetio i kad sam se vratio kao trener. Oduvijek sam znao koliko je ovaj klub poseban. Tužan sam što se stvari ove sezone nisu razvijale kako smo željeli. Ali, odlazim visoko uzdignute glave, uz divne uspomene koje će uvijek biti dio mene."

A, najveći dio tih uspomena bio je vezan uz Bilićevu prvu sezonu. U kojoj je West Ham ostao samo četiri boda daleko od kvalifikacija Lige prvaka, uz fantastične rezultate protiv šest najmoćnijih klubova Premierlige.

Bilić je tada pobjeđivao Arsenal i Wengera, Chelsea i Mourinha, Liverpool i s Rodgersom i s Kloppom. Pod Slavenovim čekićem stradali su i Pellegrinijev City i Van Gaalov United, kao i Tottenham. Upravo od Pochetinovih Spursa doživio je jedini poraz od elitne šestorke.

No, nakon toga stvari su krenule u drugom smjeru. Već prošle sezone bilo je dosta problema u igri West Hama, iako je na kraju osvojeno solidno 11. mjesto. No, ova sezona za sve u klubu od starta je bila veliko razočaranje. West Ham je trenutačno u zoni ispadanja, sa samo devet osvojenih bodova u 11 kola.
Bilićev dugogodišnji pomoćnik Nikola Jurčević priznaje da ih rastanak nije iznenadio, ali s ponosom gleda na vrijeme provedeno u Premiershipu.

"Naravno da je kraj ružan, ali kad bih gledao sve skupa rekao bih da smo se jako dugo održali na jednoj velikoj nogometnoj sceni. Nažalost, nismo uspjeli izvući ovu sezonu do kraja, ali kad se sve to skupa zaboravi i kad prođe malo vremena, naravno da ostaje jedno veliko zadovoljstvo, čast i privilegija provesti toliko vremena u najjačoj ligi na svijetu", rekao je Nikola Jurčević.

Što Slavenu Biliću donosi budućnost? Engleski mediji nedavno su ga povezivali s klupom reprezentacije SAD-a, no Jurčević kaže da su cijelo vrijeme razmišljali isključivo o West Hamu. Sad kad je priča s Čekićarima gotova, bit će zanimljivo vidjeti gdje će trenerski put odvesti bivšeg hrvatskog izbornika.
Što se tiče West Hama, za Bilićevog nasljednika već je izabran David Moyes.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider