Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"sramota za nogomet"

Bijesni navijači razapeli Ramosa, on se ispričao Salahu: "Želim ti brz oporavak"

Ramos je trenutno možda i najomraženija ličnost u svijetu sporta.

Sergio Ramos ruši Mohameda Salaha (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ključni trenutak finala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola, u kojem je španjolski klub osvojio treći uzastopni naslov, dogodio se u 26. minuti.

Sergio Ramos je hrvačkim zahvatom zaustavio Mohameda Salaha koji je ostao ležati, a nekoliko je minuta kasnije napustio igru.

Real je nakon Salahova izlaska zagospodario terenom, a osim navijača Liverpoola, zabrinuti su i Egipćani. Salah je velika zvijezda u svojoj državi, a trebao je biti vođa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Je li Ramos namjerno ozlijedio Salaha?

Ramos je očekivano nakon utakmice došao na udar mnogih navijača Liverpoola, ali i neutralnih gledatelja. Kapetan Reala poznat je po tome što zna preći granicu između borbenosti i prljavštine, zbog čega mnogi smatraju da je namjerno ozlijedio Salaha.

Mohamed Salah (Foto: AFP) Mohamed Salah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Ramos je sramota za nogomet'', najčešći je komentar pristalica Liverpoola na društvenim mrežama. "Dobro jutro svima osim Ramosu'', "Ramos je tip čovjeka koji bi vam isključio aparate da napuni mobitel'', samo su neki od komentara revoltiranih navijača.

No njihovo mišljenje ne dijele Frank Lampard i Rio Ferdinand, nekad nogometne zvijezde, a danas stručni televizijski komentatori. Lampard i Ferdinand su se složili da Ramos nije htio ozlijediti Salaha te da se radi o nesretnom slučaju. Bivši stoper Ferdinand je i pohvalio Ramosa za dobru obranu.

S njima se, očekivano, ne slažu egipatski mediji. List Al Masry al Youm Ramosa je nazvao ''mesarom'' koji je ''namjerno ozlijedio Salaha."

"Budućnost te čeka"

O cijeloj situaciji oglasio se i sam Ramos, koji je na Twitteru uputio riječi isprike.

''Nogomet vam nekad pokaže lijepu, a nekad ružnu stranu. Prije svega, mi smo kolege profesionalci. Želim ti brz oporavak, budućnost te čeka'', poručio je Ramos Salahu.

Jürgen Klopp je nakon utakmice izjavio da je Salah prevezen u bolnicu s ''ozbiljnom ozljedom''. Još se ne zna koliko je ozljeda teška; iz Egipatskog nogometnog saveza tvrde da je Salah istegnuo ligamente te da će biti spreman za Rusiju, ali službena dijagnoza se još čeka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider