Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekord Mancinijeve Italije

Gojak opet zabio za BiH, ali Prosinečki i društvo prizemljeni te praktički bez šansi za Euro

Nakon što je Finska dobila Armeniju s 3:0 bilo je jasno da BiH samo pobjeda kod Grčke u Ateni produžuje nadu za drugo mjesto, ali to se nije dogodilo.

Slavlje Grčke (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bosna i Hercegovina poražena je s 2:1 u Grčkoj što znači da je momčad Roberta Prosinečkog najvjerojatnije izgubila šansu za plasman na Europsko prvenstvo preko ovih kvalifikacija, kao najizglednija opcija ostaje im još play-off Lige nacija.

Izabranicima Roberta Prosinečkog presudio je autogol Kovačevića u 88. minuti. Grci su poveli u 30. minuti golom Pavlidisa, a u 35. minuti je izjednačio Dinamov veznjak Amer Gojak. BiH samo teoretski može još osvojiti drugo mjesto i tako se kvalificirati za Euro, ali priliku za popravak će imati u dodatnim kvalifikacijama u ožujku sljedeće godine.

Iz kvalifikacijske skupine J na Euro odlazi Italija kao prvoplasirana momčad skupine, i jedina uz Belgiju koja je i dalje stoposotna, te Finska kao drugoplasirana. Bosna i Hercegovina će svoj put na Euro morati tražiti kao i mnogo puta do sada - kroz dodatne kvalifikacije.

Hrvatska na Maksimiru (GOL.hr) Maksimir ili Rujevica? ''Ako već mijenjaju, onda neka bude Poljud. Bolja je atmosfera, himna, sve'' divider

S druge strane, Roberto Mancini izjednačio je rekord s deset uzastopnih pobjeda na klupi Italije koji je postavio pobjednik Svjetskog prvenstva Vittorio Pozzo u razdoblju od 1938. do 1939.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider