Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
briljirala senzacija Championshipa

Težak udarac za Prosinečkog: BiH izgubila od izravnog konkurenta za plasman

Izabranici Roberta Prosinečkog nisu se dobro proveli na gostovanju na sjeveru Europe.

Robert Prosinečki (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju s klupe vodi Robert Prosinečki, izgubila je na gostovanju u Finskoj s 2:0 u kvalifikacijskoj utakmici skupine J.

Finska je upisala velika tri boda protiv izravnih suparnika za plasman i zauzela drugo mjesto ljestvice s dva boda više od BiH.

Finci će imati priliku dodatno podebljati razliku jer BiH 11. lipnja gostuje kod Italije, dok Finska ide u goste Lihtenštajnu.

Hrvatska pobijedila Wales i osvojila važne bodove u borbi za Euro 2020.! Hrvatski navijači na putu prema Gradskom vrtu (GOL.hr) Hrvatski navijači na putu prema Gradskom vrtu (GOL.hr) Hrvatski navijači na putu prema Gradskom vrtu (GOL.hr)

Nerješiva enigma za izabranike Roberta Prosinečkog bio je Teemu Pukki, napadač Norwicha i najbolji strijelac Championshipa, koji su Kanarinci na njegov pogon osvojili i izborili Premierligu.

Pukki je u 56. minuti nakon solo-akcije zabio za vodstvo, a u 68. je izbio sam pred vratara Ibrahima Šehića i lijepo ga prebacio.

Sreća u nesreći za BiH jest da su osvajanjem svoje skupine Lige nacija osigurali popravni ispit - ako se ne plasiraju kroz kvalifikacije, mogu do Eura kroz završni turnir u ožujku 2020.

U drugoj utakmici skupine Armenija je pobijedila Lihtenštajn 2:0, dok se u večernjem terminu sureću Grčka i Italija.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider