Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za dnevnik nove tv

Bišćan najavio prvi europski izazov Rijeke: Poziva na oprez protiv teškog protivnika

Igor Bišćan je za Dnevnik Nove TV najavio susret Rijeke i škotskog Aberdeena.

Galerija Igor Bišćan (Foto: GOL.hr) Igor Bišćan (Foto: GOL.hr)

Rijeka u četvrtak od 20:00 igra prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige. Protivnik je škotski Aberdeen, četvrtoj momčadi Škotske, koji je prije četiri godine također u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Aberdeen je u Rijeci upisao pobjedu 3:0, na kraju prošao s ukupnih 5:2. Navijači Rijeke ne vole se toga prisjećati, bio je to posljednji europski okršaj na legendarnoj Kantridi.

Trener Rijeke tada je bio Matjaž Kek, danas je Igor Bišćan, razgovarali smo s njim dan prije utakmice.

"Teško je pripremiti igrače za to što ih čeka"

"To je tipična otočka momčad po pitanju fizikalija i mentaliteta, pa i po pitanju stature. Ujednačeno su veliki i fizički potentni, a imaju i po svim linijama igrače koji znaju igrati. Zvuči poput premierligaške ekipe, naravno da nije, ali nije ni daleko", rekao je Bišćan.

Ako u Hrvatskoj postoji trener koji dobro poznaje otočki, u vašem slučaju engleski nogomet, onda ste to vi. Kako ste pripremili momčad?

Inter i Tottenham dovode velika pojačanja: Dybala propao, Man City predstavio novog igrača Giovani Lo Celso i Lionel Messi (Foto: AFP) Romelu Lukaku (Foto: AFP) Paulo Dybala (Foto: AFP) +2 Antoine Griezmann i David Luiz (Foto: AFP)

"Pogledali smo onoliko videa koliko mislim da je potrebno, ali teško je pripremiti igrače koji nisu imali doticaja s nogometom koji nas čeka sutra. Možda to nije ni loše, treba se fokusirati na sebe i napraviti dobar rezultat pred svojim navijačima."

Trener Aberdeena: "Rijeka je favorit"

Rijeka je ispala od Aberdeena prije četiri godine, hoće li to biti dodatni motiv?

"Vjerujem da je iako ih nema puno koji su bili ovdje, svi se sjećaju tog poraza koji je stigao nenadano. I sad osjećam u javnosti da ljudi nisu svjesni protiv koga mi ustvari igramo. Ne znam što je bilo tad, moramo izbjeći bilo kakvo opuštanje i podcjenjivanje."

Transfer bomba: Real šalje Modrića i novac za Neymara? Luka Modrić i Neymar (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) +1 Neymar (Foto: AFP)

U Rijeku je stigao i Aberdeen, njegovi igrači nisu iskoristili priliku za trening na Rujevici. Pitanje je koliko će se prilagoditi, znamo da Rujevica ima poprilično poseban teren. Pitali smo njegova trenera Dereka McInnesa što misli o Bišćanu kao treneru i igraču, otvoreno je priznao da nije ni znao da je trener dok ih ždrijeb nije spojio. Ulogu favorita prebacio je na Rijeku.

"S obzirom na blisku povijest, moram reći da je Rijeka favorit. Ali bili su favorit i prošli put, a znamo što je moguće napraviti. Tako da nismo prestrašeni, fokusirani smo na izazov koji je pred nama i nadamo se da možemo prikazati dva snažna nastupa - i u gostima i kod kuće koja će biti dovoljna da svladamo taj izazov", rekao je Derek McInnes.

Milan uložio bogatstvo: Boban doveo pojačanje i prebacio 100 milijuna eura u ovom prijelaznom roku Zvonimir Boban (Foto: AFP) Leo Duarte (Foto: Twitter/AC Milan) Rafael Leao (Foto: AFP) +1 Theo Hernandez (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider