Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neugodno iznenađen

Betisov se predsjednik čudi: "Ne vjerujem da je HNS smijenio Jarnija samo zbog izjave o nama"

Dinamo i Betis igrat će u četvrtak na Maksimiru s početkom u 18:45.

Johnny Cardoso i predsjednik Betisa Angel Haro (Foto: Afp)

Betisov predsjednik Angel Haro ne vjeruje da je Hrvatski nogometni savez (HNS) smijenio Roberta Jarnija s mjesta izbornika U-17 reprezentacije samo zato što je u jednom intervjuu izjavio da će navijati za Betis u utakmici s Dinamom, nego "vjerojatno postoje i drugi elementi".

"Nisam imao prilike razgovarati s Robertom kojeg, kao navijač Betisa, poštujem zbog svega što je napravio ovdje. Kad budem imao priliku, reći ću mu da mi je jako žao zbog situacije u kojoj se našao, poradi izjava u kojima nije bilo nikakve zlobe. To su bile riječi igrača koji jako voli klub u kojem je bio", izjavio je Haro na aerodromu u Sevilli, gdje su ga novinari upitali o Jarnijevom slučaju.

Jarni, koji je upisao 113 utakmica i 19 golova za Betis od 1995. do 1998., izjavio je prije tjedan dana u intervjuu Večernjem listu da će u šesnaestini finala Konferencijske lige navijati za svoj bivši klub, jer je "u njemu proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nije igrao". Dva dana nakon toga ga je Dinamov kapetan Bruno Petković javno nazvao "klaunom", a zatim ga je HNS razriješio dužnosti izbornika juniorske hrvatske reprezentacije jer "otvoreno navija protiv hrvatskog kluba u europskom natjecanju".

"Bit će da tu postoje drugi elementi koje ja ne znam. Ne vjerujem da je to samo zbog tih izjava, jer mi se to čini pretjeranim", rekao je Betisov predsjednik.

"Vidjet ćete prepoznatljiviji Betis"

Haro je razgovarao s novinarima prije polijetanja momčadi prema Zagrebu, gdje će u četvrtak Betis nastojati nadoknaditi poraz od 0:1 iz prve utakmice.

"Putujemo s velikom željom da prođemo dalje. Istina je da nismo doma odigrali dobru utakmicu. Bila je to 'nezačinjena', hladna utakmica u svakom smislu. Ali, uvjeren sam da ćemo sada vidjeti prepoznatljiviji Betis", izjavio je Haro.

Zeleno-bijeli su poletjeli u sličnom sastavu u kakvom su prije tjedan dana izgubili na Benito Villamarinu, gdje je u 75. minuti lopta pogodila u ruku braniča Chadija Riada, nakon čega je Bruno Petković iskoristio dosuđeni jedanaesterac za Dinamo. Zbog skupljenih žutih kartona nema braniča Germana Pezelle, ali je u momčadi napadač Cedric Bakambu koji nije nastupio u Sevilli.

"Volio bih da sutra brzo zabijemo gol. S tako ukupno izjednačenim rezultatom, i ravnopravnom borbom, Betis ima više izgleda za pobjedu", rekao je Haro te dodao da će eventualno ispadanje biti "razočaravajuće".

"Puno toga je u igri, želim da prođemo dalje"

Napomenuo je da Betis nije ušao opušteno u prvu utakmicu niti Konferencijsku ligu smatra nebitnim natjecanjem.

"Nije nedostajalo motiva nego je naprosto to bila utakmica koja je ispala loše po nas. Dinamovi igrači praktično nisu stvorili niti jednu priliku za gol, a da nije bilo tog penala utakmica bi završila neriješeno ili bismo mi pobijedili", izjavio je.

Haro je napomenuo da u Zagrebu žele pobijediti zbog sportskog razloga, ali i financijskog, jer prolazak u iduće kolo donosi bitan novac.

"Puno toga je u igri pa je važno svako kolo u kojem prođemo dalje", zaključio je.

Dinamo i Betis igrat će u četvrtak na Maksimiru s početkom u 18:45.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider