Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznata imena

Ove Hrvate klubovi mogu dovesti besplatno: Vrsaljko, sin legende Vatrenih i bivši igrač Celtica

Velii broj bivših HNL-ovih igrača trenutačno je bez kluba. Neki su ostvarili milijunske transfere, i to ne tako davno.

Galerija Šime Vrsaljko Jozo Šimunović (Foto: AFP) Šime Vrsaljko i zastava Hrvatske nakon izbacivanja Engleske

U Europi se lagano bliži kraj zimskog prijelaznog roka, u Prvoj HNL je tek počeo 18. siječnja i još uvijek čekamo neko veliko pojačanje.

Ono se najprije očekuje u Dinamu i Hajduku, a navijače ne bi trebali razočarati Osijek i Rijeka, koji su također ostali bez nekoliko važnih aduta.

Hrvatskim klubovima najsigurnije je u momčad dovesti Hrvata prije stranca, prije svega zbog privikavanja na okolinu, jezik… No ne mora to uvijek biti točno, uvjerili smo se u niz primjera, i to ne tako davno.

Pogledom na Transfermarkt možemo vidjeti velik broj hrvatskih nogometaša koji su trenutačno bez ugovora i bilo koji klub na svijetu može ih dovesti potpuno besplatno. Naravno, potrebno je samo dogovoriti plaću.

Toni Tapalović na proslavi Lige prvaka Bayern potjerao Hrvata iz kluba: U njegovu obranu stao Manuel Neuer divider

Trenutačno najskuplji Hrvat bez ugovora je Šime Vrsaljko, koji vrijedi četiri milijuna eura, a nedavno je raskinuo s Olympiacosom i u potrazi je za novim klubom.

Odmah iza njega je Filip Bradarić, također viceprvak svijeta s Hrvatskom iz 2018. godine, no on je slomio nogu u prosincu i ispred njega je dugotrajan oporavak.

Potencijalno pojačanje za klubove u HNL-u mogao bi biti Ante Majstorović, iskusni 29-godišnji stoper koji je za 3,3 milijuna eura napustio Osijek i otišao u Kinu, a danas je bez ugovora.

Jozo Šimunović (Foto: AFP) Jozo Šimunović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ima tu još dosta poznatih imena bez kluba. U potrazi za novim opcijama su Domagoj Drodžek, Jozo Šimunović, Dario Čanađija, Ivan Pešić, Toni Gorupec, Antonijo Ježina, Ivan Kelava, Marko Šimić, Marko Iharoš, Damir Šovšić, Tonći Mujan, Antonio Asanović, Vilibald Vuco…

Od spomenutih igrača dala bi se složiti momčad za barem sredinu ljestvice HNL-a, većina njih nastupala je i u hrvatskom prvenstvu, neki su ostvarili i bogate transfere u karijeri. Primjerice, Jozo Šimunović napustio je Dinamo za čak 7,5 milijuna eura i otišao u Celtic, no ozljede su ga spriječile da napravi veću karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider