Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenađujući rasplet

Mladi hrvatski reprezentativac ostvario bombastičan transfer i potom otišao na posudbu

Filip Benković prešao je iz Leicestera u Celtic iz Glasgowa na jednogodišnju posudbu...

Filip Benković (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Dojučerašnji Dinamov dragulj Filip Benković otišao je na posudbu u Celtic iz Glasgowa. Benković je početkom kolovoza prešao iz Dinama u Leicester za oko 15 milijuna eura s bonusima.

U međuvremenu je odigrao jednu utakmicu za Lisice protiv Fleetwooda u Liga kupu, a potom je dogovorena posudbu u Celtic.

Mladih hrvatski stoper gledao je uživo utakmicu Celtica i Suduve u play-offu Europske lige, a jučer je obavio liječnički pregled.
Na službenim web stranicama slavnog škotskog kluba danas je potvrđeno da će Benković provesti jednu sezonu u Celticu.

Benković na jednogodišnju posudbu u Celtic

„Sve se odigralo jako brzo, ali sretan sam što sam došao u tako veliki klub. Bio sam na utakmici protiv Suduve i mogu reći da su navijači Celtica doista nevjerojatni. Bit će mi čast i zadovoljstvo igrati pred tako strastvenom publikom“, kazao je, među ostalim, Benković za službenu stranicu kluba iz Glasgowa.

Benkovića će u svlačionici Celtica dočekati jedno poznato lice, njegov bivši suigrač iz Dinama, Jozo Šimunović.

„Dugo se poznajemo, dobri smo prijatelji. Nismo se još čuli jer se sve odigralo jako brzo, ali sigurno ćemo popričati, objasnit će mi sve što trebam znati o klubu i gradu“, kazao je Benković.

„Klub takve veličine i slave zanimaju samo pobjede i osvajanje trofeja. I ja imam iste ambicije. Nadam se da ćemo ove sezone osvojiti sve domaće trofeje i što duže trajati u Europi“, zaključio je mladi hrvatski reprezentativac.

Dembele iz Celtica u Lyon

Inače, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka Celtic je prodao mladog 22-godišnjeg napadača Moussu Dembelea Lyonu.

Vrijednost transfera procjenjuje se na 22 milijuna eura, a Dembele je s Lyonom potpisao ugovor na pet godina. Dembele bi u Lyonu trebao biti zamjena za Mariana Diaza koji je prije nekoliko dana prešao u Real Madrid za 33 milijuna eura.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider