Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ha, dobro

Otac mu je Hrvat, bio je i u Realu, ali ne želi igrati za Hrvatsku: "Ne mogu igrati za drugu reprezentaciju"

Iako je po ocu Hrvat, Benjamin Kuščević kazao je kako može igrati jedino za reprezentaciju Čilea.

Benjamin Kuščević (Foto: Afp)

Hrvatsko-čileanski nogometni branič Benjamin Kuščević (26) napustio je redove brazilskog prvaka Palmeirasa, ali će karijeru nastaviti u toj zemlji jer je potpisao za prvoligaša Coritibu.

Iako je po ocu Hrvat, Kuščević je kazao kako može igrati jedino za reprezentaciju Čilea. Karijeru je započeo u čileanskom velikanu Universidad Catolici, neko je vrijeme proveo u podmlatku Real Madrida nastupajući za njegovu U-19 momčad, a zatim se vratio u Universidad Catolicu. Od studenog 2020. igrao je za Palmeiras te skupio 45 nastupa i dva puta osvojio Copu Libertadores, klupsko prvenstvo Južne Amerike.

Kuščević: Ja sam Čileanac 200 posto

"Imam hrvatsku stranu po ocu, čitava je njegova obitelj hrvatskih korijena, pa zato imam i hrvatsko državljanstvo. No ja sam Čileanac 200 posto. Ne bih mogao igrati za drugu reprezentaciju", rekao je na konferenciji za medije u Curitibi, gradu na jugu Brazila, gdje je predstavljen u srijedu, a s Coritibom je potpisao ugovor do kraja 2026. godine.

"Najviše volim igrati za Čile i to je bila jedna od najvažnijih stvari kada sam odlučio doći u ovdje. Želim imati kontinuitet nastupa jer želim igrati za reprezentaciju Čilea."

Za tu južnoameričku reprezentaciju nastupio je sedam puta.

"Važno je biti samo jedan od igrača, biti skroman. Došao sam kako bih doprinio onime što sam naučio proteklih godina. Poštovanje suigrača, trenera i navijača morat ću zaslužiti na terenu", rekao je Kuščević, 186 centimetara visoki stoper.

"Ono što me najviše motiviralo da dođem ovdje jest to što ću igrati u kontinuitetu. Čuo sam od mnogih za projekt Coritibe, čiji je cilj boriti se za velike stvari", dodao je.

Iz Palmeirasa stigao u Coritibu

Coritiba je prošlu sezonu završila na 15. mjestu među 20 klubova prve lige. Brazilsko prvenstvo počinje u travnju.

Klub Coritiba u siječnju je bio mjesto nesvakidašnjeg događaja. Zbog izgreda na utakmici s Atletico Paranaenseom sud je bio zabranio ulazak navijačima na idućoj utakmici, ali samo muškim osobama starijima od 12 godina. Na tribinama stadiona zatim se okupilo oko 8880 žena i djece stvorilo lijepi navijački ugođaj. Klub im je besplatno dao ulaznice, a pritom se skupljala hrana u humanitarne svrhe.

"Nesumnjivo, ovo je danas bio najljepši stadion na svijetu", izjavio je nakon te utakmice Coritibin trener Antonio Oliveira.

Coritiba je u toj utakmici regionalnog prvenstva slavila s 1:0 protiv momčadi Aruka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider