Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
voda na mlin modrima

Benfica razmontirala Chaves, Dinamo ima dodatni razlog za optimizam uoči prve utakmice

Benfica nije imala nikakvih problema u susretu 23. kola portugalskog prvenstva protiv slabašnog Chavesa.

Seferović slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Suparnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige, Benfica porazio je Chaves sa 4:0 u posljednjem susretu 23. kola portugalskog nogometnog prvenstva.

Portugalski velikan rutinski je odradio posao protiv slabašnog Chavesa, a sav posao domaćin je obavio već u prvom poluvremenu postigavši tri gola. U nastavku susreta Benfica je zabila još jedan gol za osmu uzastopnu ligašku pobjedu.

Strijelci su bili Rafa Silva (19), Joa Felix (37), Haris Seferović (43) i Jonas (90). Hrvatski nogometaš Filip Krovinović, koji je uoči utakmice otkrio da je njegova momčad svjesna tko je Dinamo i kakvu prijetnju predstavlja, nije nastupio za Benficu.

Benfica se ovom pobjedom približila vodećem Portu na samo bod zaostatka. Porto vodi sa 57 bodova, dok Benfica ima 56 bodova. Na trećem mjestu je Sporting Braga sa 49 bodova.

Benfica uoči Dinama igra ključnu utakmicu sezone u prvenstvu

Lisabonski sastav sada očekuju dva važna gostovanja. U subotu će Benfica na Dragau odmjeriti snage protiv Porta u možda i ključnoj utakmici prvenstva. Potom 7. ožujka Benfica gostuje u Zagrebu protiv Dinama u prvom susretu osmine finala Europske lige.

Gostovanje kod Porta nije moglo doći u bolje vrijeme za Modre, s obzirom da će se Benfica ipak više posvetiti tom susretu. Momčad iz Lisabona želi vratiti naslov prvaka Portugala u svoje vitrine, a za to joj treba pozitivan rezultat s najtežeg gostovanja u ligi. 

Lako moguće da će igrači biti potrošeniji nakon ogleda protiv Porta, a kada bi još izgubili, tada bi vjerojatno bili i psihički uzdrmani. Prva utakmica je kao i uvijek vrlo bitna, pogotovo kada je pred svojim navijačima.

Dinamo za razliku od Benfice ne mora putovati, već u Zagrebu "gostuje" kod Lokomotive.

BENFICA - CHAVES SAŽECI
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider