Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dečko iz zagreba

Krovinović upozorio Portugalce: ''Znamo tko je Dinamo i što može napraviti''

Filip Krovinović napokon bi mogao zaigrati na punom Maksimiru.

Filip Krovinović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski vezni nogometaš Filip Krovinović smatra kako je Dinamova momčad jako dobra te se nada punom Maksimiru u prvoj utakmici osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice koja je na rasporedu sljedećeg četvrtka od 18:55.

"Osmijeh na mom licu sve govori. Igrao sam u pomlatku Dinama te sam čitav život živio u Zagrebu. Vratit ću se u Maksimir nakon puno vremena, to će za mene sigurno biti emotivno. Nadam se da će biti nezaboravno", prenose Krovinovićeve riječi portugalske sportske novine A Bola.

Vodeća momčad hrvatskog prvenstva Dinamo igrat će 7.ožujka protiv drugoplasirane momčadi portugalskog prvenstva Benfice u Zagrebu. Krovinović, 23-godišnji vezni igrač, od ljeta 2017. nosi dres Benfice.

"Nadam se da ću zaigrati na punom Maksimiru jer još uvijek nisam imao tu priliku u svojoj karijeri“, dodao je Krovinović koji je prije Benfice igrao za portugalski Rio Ave i Zagreb.

Smatra da se varaju oni koji misle kako će Benfica lako proći u četvrtfinale.

"Imamo puno poštovanja prema svakom protivniku. Znamo tko je Dinamo i što je sposoban napraviti. Ima jako dobru momčad i trenera koji radi dobar posao", istaknuo je Krovinović koji vjeruje da bi u Maksimiru moglo biti oko 35.000 gledatelja.

"Navikli smo igrati u takvom ozračju, znamo da navijači mogu biti dvanaesti igrač", rekao je nogometaš s bijelim brojem 20 na crvenom dresu. Dosad je odigrao 27 utakmica za Benficu pri čemu je zabio dva gola, a jednom je asistirao za pogodak.

"Mi smo profesionalci, a uz to ćemo uzvrat igrati pred svojim navijačima. I oni i mi želimo uspjeh. Neka tako i bude", zaključio je. Uzvratna utakmica u Lisabonu igrat će se 14. ožujka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider