Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izborio se za uspjeh

Teška životna priča engleske zvijezde: Bio je teško bolestan, imao nekoliko infekcija, a danas je jedan od najskupljih braniča

Iza mladog engleskog braniča je težak životni, ali i nogometni put u kojem se izborio za svoju šansu u Premierligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog ljeta mladi branič Brightona i engleske nogometne repezentacije, Ben White potpisao je za Arsenal u transferu vrijednom čak 58 milijuna eura i tako postao jedno od najskupljih ovoljetnih pojačanja engleske Premierlige.

Iako je start u dresu "Topnika" bio za zaborav, oštro su ga kritizirali mediji nakon razočaravajućeg poraza u 1. kolu protiv Brentforda, 21-godišnji branič još je jednom svima pokazao koliko je mentalno jak, prenosi Daily Mail.

Povezao je nekoliko vrhunskih nastupa i pokazao da se na njega itekako može računati u bliskoj budućnosti. No malo je tko vjerovao da će uopće dobiti bitku za život, a kamoli da će jednog dana igrati u elitnom razredu engleskog nogometa.

Od prve godine života White je imao velikih problema sa zdravljem, sve do osme godine većinu je vremena provodio u bolnicama.

gol expired Igrač Newcastlea je dolazak Saudijaca proslavio ovom fotografijom: Narugao se najvećim rivalima divider

"Njegov imunološki sistem bio je toliko loš da kada bi netko kihnuo, on bi dobio upalu pluća", rekao je njegova majka Carole u razgovoru za Athletic pa nastavila.

"Imao je samo sedam godina kad je izvadio slijepo crijevio, tako da je bio na antibioticima do osme godine života. Osim toga, imao je ozbiljne alergije, svugdje smo sa sobom nosili Epipen, uređaj za ubrizgavanje adrenalina prilikom teških alergijskih reakcija", objasnila je njegova majka.

Kao dijete živio je pod staklenim zvonom, roditelji su svakodnevno pazili na njega, a onda se sve popravilo.

"Sada nema niti jednu alergiju, liječenje je djelovalo, ali tada, kad je danima ležao u bolnici, nismo mogli ni zamisliti da će jednog dana postati profesionalni nogometaš".

gol expired Evo kako je Barca propala i hoće li itko odgovarati: Otkriveni sumanuti ugovori, ovo izgleda nevjerojatno divider

No ni njegov nogometni put nije bio niti malo jednostavan, Southampton ga je otpustio kao 16-godišnjeg mladića, ali srećom, stigao je u Brighton.

Prošao je sve uzrasne kategorije Brightona, išao na dvije posudbe, a na posudbi u Leedsu osjetio je gnjev argentinskog trenera Mauricia Bielse koji ga je preselio u mladu momčad.

Ubrzo se vratio u Brighton i odigrao sjajnu sezonu što mu je osiguralo veliki transfer u londonsku momčad.

Za englesku nogometnu reprezentaciju upisao je dva nastupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider