Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JUDE BELLINGHAM

Najtraženiji mladi nogometaš svijeta oduševio izjavom: "Birmingham nije umirovio moj broj, samo mi ga čuvaju'

Jude Bellingham završio je svoju drugu sezonu u Borussiji iz Dortmunda

Thomas Müller vs. Jude Belingham (Foto: Afp)

Jedan od nogometaša čiji najbolji dan tek dolaze, a koji je već podigao puno prašine svakako je Jude Bellingham, vezni igrač Borrusije iz Dortmunda. Momak koji će 29. lipnja napuniti 19 godina, a već ima pune tri sezone ozbiljnog seniorskog nogometa.

Za Birmingham City je u Championshipu debitirao u kolovozu 2019. godine, sa samo 16 godina i 38 dana te je odigrao 41 od 46 ligaških utakmica te sezone, većinom u prvih 11. Krajem sezone klub nije mogao odbiti ponudu njemačke momčadi od 25 milijuna eura i mladi Jude napustio je svoj klub.

Umirovljen broj prije 17. rođendana

Kako se Birmingham nalazio u financijskim problemima, to su bili novci koji su im osigurali potrebni mir i zbog toga su odlučili umiroviti Judeov broj 22. Upravo tako, umirovili su broj igrača koji je posljednju utakmicu za klub odigrao prije 17. rođendana. 

"Kad se to dogodilo bio sam zbunjen,. Da vam budem iskren, vjerojatno to nisam zaslužio. Što se tiče mojih igara, mislim da su bile dobre, no da biste zaslužili umirovljenje dresa, to ipak treba biti na jednom jako visokom nivou. No, kad pogledate cijelu sliku, osigurao sam klubu novac koji im je tada bio jako potreban. Kad klub poput Birminghama dobije takve novce, to ih spašava na par godina", rekao je Bellingham u razgovoru za službene web stranice Borussije Dortmund.

Bellingham je u žuto crnom dresu u ove dvije godine odigrao 90 službenih utakmica, u kojima je postigao deset pogodaka i upisao 18 asistencija. Iako ga Borussija već sad može prodati za trostruko veću cifru nego što su uložili u njegovo dovođenje, u onom trenutku je to bio uistinu velik novac. Najveći ikad isplaćen za 17-godišnjaka.

Svakako ostaje u Dortmundu i iduće sezone

Jude je najavio kako će, unatoč velikom interes klubova iz Engleske, za čiju je reprezentaciju odigrao već 12 utakmice, uključujući osvajanje europskog srebra, još sigurno iduće godine ostati član Borussije. A onda će vidjeti za dalje. Ono u što je siguran je kako broj 22 u Birminghamu ipak nije umirovljen, odnosno da će se ponovno naći na terenu.

"Ja uvijek kažem da moj dres nije umirovljen, samo ga čuvaju za moj povratak, kad ću doći i odvesti klub u Premier ligu", dodao je.

Ove sezone Birmingham je zauzeo tek 20. mjesto u ligi, a članovi te momčadi su hrvatski nogometaši Ivan Šunjić i Alen Halilović. Bila je to njihova 11. uzastopna sezona u Championshipu, nakon što su u sezoni 2010./11. posljednji put bili članovi Premier lige. 

Pitanje je koliko je Jude toga sjeća, njemu je tada naime bilo tek osam godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider