Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko iznenađenje

Belgijski izbornik objavio širi popis i šokirao naciju: ''Odluka nije bila lagana, znam da je popularan''

Belgijski izbornik Roberto Martinez objavio je preliminarni popis od 28 igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a na njemu se nije našao jedan od najboljih veznjaka Serie A Radja Nainggolan.

Reprezentacija Belgije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Radja Nainggolan izostavljen je s belgijskog popisa za Svjetsko prvenstvo 2018, potvrdio je to izbornik Roberto Martinez.

Veznjak Rome svakako je najveće iznenađenje na belgijskom popisu, odnosno igrač koji je izostavljen. Nainggolan je imao težak odnos s Martinezom, ali je pozvan u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom u ožujku ove godine.

Međutim, 30-godišnjak je propustio posljednje okupljanje u trening-kampu zbog neodređenih razloga, što je potaknulo glasine da je njegov nastup na SP-u u opasnosti. Martinez, doduše, inzistira da je njegova odluka isključivo ''taktičke prirode'', tvrdeći da nije zvao Nainggolana jer mu ne može dati istu ulogu koju ima u Romi.

''Prije svega, svi znamo da je Radja vrhunski igrač, nema sumnje u to. To je taktički razlog. U posljednje dvije godine momčad je radila na poseban način prema naprijed. U slučaju Radje, svi znamo da ima vrlo važnu ulogu na razini kluba, ali mi mu to ne možemo dati u reprezentaciji'', objasnio je belgijski izbornik te nastavio:

''Obavio sam s njim vrlo dobar razgovor. Odluka nije bila lagana, shvaćam koliko je popularan, ali moramo stvoriti momčad koja će pokušati biti pobjednička. Čisto taktička odluka.''

Očekivalo se da će Martinez u ponedjeljak objaviti konačni popis, no umjesto toga odlučio je sebi dati više vremena za konačnu odluku.

Preliminarni popis Belgije za Svjetsko prvenstvo 2018.:

Koen Casteels (Wolfsburg), Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Matz Sels (Newcastle United); Thomas Vermaelen (Barcelona), Thomas Lukas (Lazio), Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Laurent Ciman (Los Angeles FC), Christian Kabasele (Watford), Vincent Kompany (Man City), Jan Vertonghen (Tottenham); Axel Witsel (Tijanjin)), Nacer Chadli (West Brom), Kevin De Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham), Leander Dendoncker (Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United), Adnan Januzaj (Real Sociedad) ; Michail Batshuayi (Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Eden Hazard (Chelsea), Thorgan Hazard (Borussia Monchengladbach), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider