Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zastrašujuća ubojitost

Posramili Neymara i Mbappea: Pakleni Bayernov tandem najveći je adut za finale

Nogometaši Bayerna su sa savršenih 10/10 stigli do finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Bayernovih prvotimaca je savršenih 10 pobjeda u 10 ovosezonskih utakmica Lige prvaka, a pred njima još samo završni boj za najprestižniji pehar u svijetu klupskog nogometa.

U nedjelju će u velikom finalu u Lisabonu Bavarci igrati protiv PSG-a, pri čemu će najveće nade polagati u svoj nevjerojatni tandem Robert Lewandowski - Serge Gnabry.

Poljski centarfor i njemačko krilo postigli su sva tri pogotka u polufinalnom srazu protiv Lyona čime su svoj učinak u cijeloj sezoni doveli do brojke od 24 gola.

Lewandowski ih je postigao 15 i on je najbolji strijelac Lige prvaka, dok Gnabry s dva sinoćnja zgoditka Lyonu na koncu ima devet.

Koliko to je to impresivan učinak, n ajbolje govori podatak da je samo jedna momčad ove sezone u Ligi prvaka postigla više golova nego Lewandowski i Gnabry. To je Bayernov suparnik u finalu PSG, čiji su igrači zabili 25 pogodaka, tek jedan više od čudesnog bavarskog tandema.

Posebno zapanjujuće brojke od Lewandowskog i Gnabryja izgledaju ako ih usporedimo s onima od Neymara i Kyliana Mbappea. Dvojica najskupljih nogometaša u povijesti, koji su udarne igle PSG-a, postigla su svega osam golova u pariškom pohodu do finala (Neymar tri, Mbappe pet).

gol expired Messi nije htio dati dres Daviesu: Igrač Bayerna požalio se novinarima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider