Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u slobodnom padu

Bayern spasio slavni njemački klub: Ne tako davno prvaci, a danas blizu katastrofe

Nakon prve sezone u povijesti u trećoj ligi posrnulom bivšem prvaku prijetio je i gori scenarij.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni njemački klub Kaiserslautern spasio se od ispadanja u četvrti rang njemačkog nogometa zahvaljujući pomoći prvaka Bayerna.

Klubovi su odigrali utakmicu kojom je Kaiserslautern skupio spasonosnih 750.000 eura i osigurao licencu za treću ligu, u kojoj su minule sezone zauzeli deveto mjesto. Utakmici protiv Bayerna prethodile su navijačke akcije skupljanja novca za spas kluba.

Bila je to prva sezona u trećeligaškom društvu u povijesti kluba iz istoimenog grada. U treću ligu ispali su nakon šest sezona u drugoj, u kojoj su svake sezone bilježili sve lošiji plasman, od trećeg mjesta 2012./2013. pa sve do kobnog 18. prije dvije sezeone.

Kaiserslautern je četiri puta bio prvak Njemačke, posljednji put ne tako davne 1998., kada su osvojili naslov kao povratnici u Bundesligu. Osam godina kasnije ponovno su ispali, a posljednje dvije prvoligaške sezone odigrali su od 2010. do 2012. godine.

Financijski problemi dostigli su klub, ali mogli bi stići bolji dani za posrnulog bivšeg prvaka. Luksemburški poduzetnik Flavio Becca spominje se u njemačkim medijima kao investitor u klub; navodno je spreman uložiti 25 milijuna eura u sljedećih pet godina, a dugoročni je cilj povratak u Bundesligu.

Dresovi Hrvatske i Barcelone (Foto: HNS/Twitter) "Hrvatski" dres Barcelone izazvao puno kritika: HNS "bocnuo" Barcu, navijači nezadovoljni divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider