Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
13. pogodak sezone

Kramarić opet zabio Bayernu, ali su na kraju Bavarci jednakom mjerom uzvratili Hoffenheimu

Andrej Kramarić zabio je treći pogodak Bayernu ove sezone u svega dvije utakmice, no njegov Hoffenheim je teško poražen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić postigao je 13. pogodak sezone u teškom 4:1 porazu kod Bayerna u sklopu 19. kola njemačke Bundeslige. Bio je to treći pogodak Kramarića koji je ove sezone zabio bavarskom divu u dresu Hoffenheima, nakon što je dva zabio u rujnu kada je njegova momčad slavila s 4:1.

Bavarci su poveli u 32. minuti pogotkom Jeromea Boatenga. Thomas Mueller je u 43. minuti udvostručio prednost Bavaraca, ali već u sljedećoj akciji Hoffenheim je uhvatio domaću obranu na spavanju.

Bebou je dobio loptu na desnoj strani, sjurio se prema kaznenom prostoru i ubacio pred Bayernova vrata, gdje je spreman čekao Andrej Kramarić i s nekoliko metara svladao nemoćnog Neuera. Bio je to 13. pogodak Kramarića ove sezone u Bundesligi, a treći u dva dvoboja s Bayernom.

No, Hoffenheim nije uspio napraviti više od toga. Golovima Lewandowskog u 57. minuti i Gnabryja u 63. minuti, vodeća momčad prvenstva stigla je do uvjerljive pobjede, s tim da je i Pavardu u 71. minuti poništen pogodak, jer se asistent Leroy Sane kod prijema lopte našao za pola koraka u zaleđu.

gol expired Milan slavio na teškom gostovanju: Rebić otvorio put prema pobjedi, Ibra se opametio divider

Nogometaši RB Leipziga zadržali su sedam bodova zaostatka za vodećim Bayernom nakon 19. kola Bundeslige u kojem su kao domaćini svladali Bayer Leverkusen s 1:0.

Momčadi Juliana Nagelsmanna je 11. ovosezonsku pobjedu donio 23-godišnji francuski veznjak Christopher Nkunku pogotkom u 51. minuti dvoboja.

Borussia je u Dortmundu stigla do pobjede 3:1 nad Augsburgom, iako su gosti preko Hahna poveli u 10. minuti, a u 21. minuti je Erling Haaland pogodio gredu iz kaznenog udarca za domaću momčad.

Za izjednačenje se u 26. minuti pobrinuo Thomas Delaney na ubačaj Reusa. U 63. minuti je Jadon Sancho donio vodstvo domaćoj momčadi, a za konačnih 3:1 u 75. minuti je loptu u svoju mrežu poslao Uduokhai nakon ubačaja Haalanda.

Istovjetnim rezultatom slavio je i Eintracht na svom terenu protiv Herthe, gdje smjena na klupi nije donijela željen učinak, jer je ovo već treći uzastopni poraz berlinske momčadi. Sva četiri pogotka pala su u zadnjih pola sata, a povela je Hertha preko Piateka u 66. minuti.

Dvije minute poslije Portugalac Andre Silva je izjednačio. Hinteregger bio je strijelac za preokret u 85. minuti, a pobjedu Eintrachta potvrdio je opet Silva iz kaznenog udarca u petoj minuti sučevog dodatka.

Podjelom bodova završili su dvoboji Union Berlin - Borussia Moenchengladbach i Werder - Schalke, a obje su utakmice završile 1:1.

Bayern je vodeći na ljestvici s 45 bodova, sedam više od drugoplasiranog RB Leipziga. Eintracht se s 33 boda privremeno probio na treće mjesto, ispred četiri momčadi s 32 boda, Bayera, obje Borussije i Wolfsburga. U zoni ispadanja su Mainz sa 10 i Schalke s osam bodova.

gol expired Strava u Brazilu: Gori stadion na kojem su se igrale utakmice Svjetskog prvenstva 2014. godine divider

Njemačka - 19. kolo

Bayern - Hoffenheim 4-1 (Boateng 32, Mueller 43, Lewandowski 57, Gnabry 63 / Kramarić 44)
Borussia D. - Augsburg 2-1 (Delaney 26, Sancho 63, Uduokhai / Hahn 10)
Eintracht - Hertha 3-1 (Silva 68, 90+5-11m, Hinteregger 85 / Piatek 66)
Union B. - Borussia M. 1-1 (Knoche 31 / Plea 59)
Werder - Schalke 1-1 (Mohwald 77 / Mascarell 38)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider