Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problem je golema plaća

Velikani u startnom bloku: Bayern za smiješan iznos prodaje veliku zvijezdu kako bi doveo Kanea

Bayern lovi Harryja Kanea i spreman je znatno ispod cijene prodati Sadija Manea…

Sadio Mane slavi pogodak sa suigračima iz Bayerna (Foto: Afp)

Kada je Sadio Mane (31) prešao iz Liverpoola u Bayern prošlog ljeta, mnogi su vjerovali da će biti veliko pojačanje njemačkom velikanu. To se nije dogodilo.

Arda Guler VIDEO Nova zvijezda oduševila navijače: "Imaš 18 godina, dođeš na prvi trening Reala i napraviš ovo..." divider

Dapače, Senegalac je postao veliki Bayernov problem, balast u svlačionici FC Hollywooda. Mane je u samo godinu dana od ponajboljeg igrača na svijetu postao neželjeno pače.

Njemački Sky Sports piše da ga se Bayern želi pošto-poto riješiti te da je spreman značajno spustiti cijenu. Bavarci su ga platili 40 milijuna eura, a sada su ga spremni prodati za dvostruko manju cifru. Očito je da se nadaju kako će s tom malom odštetom brzo zainteresirati ugledne prosce.

Bayern prodaje Manea ispod cijene

Mane nije zaboravio igrati nogomet, vjerojatno bi se mogao vratiti u formu, no problem je njegova golema plaća koja s bonusima doseže 22 milijuna eura godišnje, čime je najplaćeniji igrač Bayern. Na drugom mjestu je Manuel Neuer s 21 milijunom, pa dolaze Thomas Muller s 20,5, Kingsley Coman i Leroy Sane s 20, Joshua Kimmich s 19,5 i Serge Gnabry s 19 milijuna eura.

Više je nego jasno da Bayernu najveći problem stvara Maneova golema plaća koje se on neće dobrovoljno odreći, odnosno želi je prenijeti u novi klub. Stoga Bayern mora smanjiti potraživanja na ime odštete da bi zainteresirao potencijalne kupce.

Ivan Perišić Iz Londona stižu loše vijesti: Pogoršala se Perišićeva pozicija u pregovorima s Tottenhamom divider

S tih 20 milijuna eura odštete i oslobađanja golemog tereta u vidu Maneove plaće, još žešće bi krenuli po napadača Tottenhama i engleske reprezentacije Harryja Kanea. Bayern je povisio ponudio Spursima na 80 milijuna eura i nadao se da će to prihvatiti, no naišao je na poslovično tvrdog pregovarača u vidu Daniela Levyja, koji je glatko odbio posljednju ponudu.

Bavarci skupljaju novac za Kanea

Levy traži 140 milijuna i kako stvari stoje, teško da će bitno smanjiti potraživanja. Da bi došli do te cifre, Bavarci bi u jednadžbu mogli ubaciti Marcela Sabitzera ili Benjamina Pavarda, a možda i Ryana Gravenbercha, koji je procijenjen na 50 milijuna eura.

Kada bi uz Manea prodali jednog od te trojice, došli bi do cifre koju traže Londonci. Mané nije opravdao očekivanja u Bayernu. Postigao je samo 7 golova u 25 bundesligaških utakmica.

Imao je problem u adaptaciji na novu sredinu i uklapanju u društvo. Verbalno se sukobljavao s bivšim trenerom Bayerna Julianom Naglesmannom, a čak i fizički s Leroyom Saneom. Sve su to razlozi zbog kojih ga Bayern želi što prije prodati, i to znatno ispod cijene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider