Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayern već donio odluku

Barca u velikom problemu: Kataloncima se smiješi najveći debakl u povijesti

Bayern je navodno već odlučio da neće iskoristiti mogućnost kupnje brazilskog ofenzivnog veznjaka.

Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayern neće otkupiti Philippea Coutinha za 120 milijuna eura. Brazilac će se naljeto vratiti u Barcelonu, doznaje Bild, njemački tabloid koji je obično dobro obaviješten o zbivanjima u FC Hollywoodu.

Bild tvrdi da je odluka već pala. Bayern je navodno već odlučio da neće iskoristiti mogućnost kupnje brazilskog ofenzivnog veznjaka. Nakon što je došao iz Liverpoola u Barcelonu u siječnju 2018., Coutinho se nije na očekivani način prilagodio novoj sredini.

Stoga ga je Barca prošlog ljeta posudila Bavarcima za 8,5 milijuna eura i cijelu godišnju plaću, koja iznosi oko 11 milijuna eura, uz opciju otkupa ugovora za 120 milijuna eura.

gol expired Bjelica o odlasku Danija Olma: ''Bilo je dosta emotivno, ali život ide dalje'' divider

Međutim, već nakon pola sezone čelnici njemačkog diva odlučili su da će vrući krumpir vratiti Kataloncima. Kako stvari stoje, Bayern neće otkupiti ni ugovor hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji je u sličnoj situaciji kao i Brazilac, s tom razlikom što je njegova odšteta puno manja. Inter traži 20 milijuna eura.

Ovom odlukom Bayernovih šefova otvara se veliki problem za Barcelonu. Katalonci su se ponadali da su se riješili velikog utega u momčadi i još veće financijske obveze. Papreno su platili Brazilca, iskrcali su 145 milijuna eura Liverpoolu, dali mu veliku plaću, a zauzvrat su dobili jako malo. Posudbom Bayernu kompenzirali su tek troškove plaće za godinu i pol.

gol expired Navijačima Man Uniteda prekipjelo, traže se glave: Do jučer su se rugali Liverpoolu... divider

Kako stvari stoje, Coutinho će se već naljeto vratiti u Barcelonu, s kojom ima čvrst ugovor do ljeta 2023. Katalonci ga navodno već pokušavaju preusmjeriti Manchester Unitedu.

Mnogi su posljednjih godina štošta utrapili Crvenim vragovima, pa se i Katalonci nadaju da će uspjeti. Dok je ovaca, bit će i džempera, računaju na Camp Nouu. No ni na Old Traffordu više nema novca na bacanje, ispucani su krediti i sada se nekoliko puta prevrne svaka funta prije no što se krene u kupovinu.

gol expired Dani Olmo napustio pripreme u suzama: Dogovoren veliki transfer kod sjajnog trenera! divider

Možda bi United i pristao kada bi Barca pristala na veliki popust. Coutinho je trenutačno na Transfermarktu procijenjen na „tek“ 70 milijuna eura. Ako bi ga Barca dala za 70-80 milijuna, bio bi to njezin veliki poraz.

Svakako jedan od najvećih transfernih gubitaka, i to ne samo u povijesti katalonskog kluba. U dvije i pol godine izgubiti na jednom igraču sedamdesetak milijuna eura, računajući samo odštetu, zvuči prilično šokantno. Takav se debakl ne pamti, to bi bio jedan od najvećih, možda i najveći promašaj u povijesti. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider