Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stvarali su Bayern

Kakva gesta njemačkog velikana: Potvrđena neraskidiva veza Hrvata i Bayerna!

Bayern je na svojoj Facebook stranici čestitao Hrvatima Dan neovisnosti. I to na hrvatskom jeziku.

Bayern čestitao Hrvatima Dan neovisnosti (Foto: Facebook/Bayern) (Foto: Facebook/Bayern)

Lijepa gesta njemačkog nogometnog velikana i još jedan pokazatelj neraskidive veze Bayerna i Hrvata. Naime, Bayern je na svojoj Facebook stranici čestitao svim Hrvatima Dan neovisnosti. I to na hrvatskom jeziku.

Minhenski klub objavio je fotografiju Ivana Perišića i ispod nje postavio grb Bayerna i hrvatsku zastavu. Osim Perišića koji na travnjaku pronosi slavu bavarskog stroja, Niko i Robert Kovač vode ga s klupe.

Ivan Rakitić Rakitić objasnio zašto ga nije bilo u reprezentaciji: ''Ne razumijem zašto ne igram u Barci'' divider

Veza Bayerna i Hrvata seže u daleku prošlost. Poznata je stvar i to stalno ističu šefovi Bayerna da su Hrvati dali ogroman doprinos u stvaranju velikog Bayerna. Bez krzmanja može se reći da su Bayern na noge podigli hrvatski treneri i bivši veliki nogometaši Zlatko Čajkovski i Branko Zebec.

Čajkovski je uveo Bayern u Bundesligu i 1967. osvojio Kup kupova, prvi Bayernov europski pokal, a Zebec ga je 1969. doveo do prvog naslova prvaka Njemačke nakon Drugog svjetskog rata. Dalje je povijest.

Ćiro Blažević (GOL.hr) Ćirina postava za Mađarsku: Opasno izvrijeđao Messija i šefove Barce te progovorio o odnosu Rakitića i Modrića divider

„Njih dvojica stvorili su Bayern kakav danas poznajemo. Oni su mene i moju trofejnu generaciju učili nogometu. Neizmjerno sam im zahvalan i silno ih poštujem“, s neskrivenim oduševljenjem kazivao nam je legendarni Franz Beckenbauer prilikom gostovanja njemačke reprezentacije u Splitu 2004. godine.

U zidanju velikog Bayerna sudjelovali su i hrvatski nogometaši. Prvi je bio Ante Vučkov, kojeg je 60-ih Čajkovski doveo u Bayern iz zagrebačke Trešnjevke. Dubok trag ostavila su braća Niko i Robert Kovač, pa Ivica Olić, Danijel Pranjić i Mario Mandžukić.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider