Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pep nije odmarao

Bayern lako kod Mainza: Lewandowski 'vruć' dočekuje Dinamo

U 7. kolu Bundeslige Bayern je u subotu u gostima svladao Mainz sa 3-0, a ponovno je efikasan bio Poljak Robert Lewandowski, koji je postigao dva gola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lewandowski je zabio u 51. i 63. minuti, a konačnih 3-0 postavio je talentirani 19-godišnji veznjak Kingsley Coman u 68. minuti. Pobjeda Bayerna mogla je biti i uvjerljivija, ali u 21. minuti Thomas Mueller nije iskoristio penal.

Tako je Lewandowski ovog tjedna zabio sedam golova u Bundesligi, dva Mainzu, a prije četiri dana pet komada Wolfsburgu. Lewandowski vodi na listi strijelaca sa 10 golova.

Bayern i dalje ima stopostotni učinak u domaćem prvenstvu, a u utorak dočekuje zagrebački Dinamo u Ligi prvaka. Protiv Mainza trener Pep Guardiola nije puno eksperimentirao, na terenu su bili svi standardni prvotimci osim dvojice najboljih igrača, Arjena Robbena i Francka Ribérya, koji su još na listi ozlijeđenih.

Borussia Moenchengladbach, koja je nakon pet kola bila bez bodova, probudila se nakon smjene trenera. Malo poznati Andre Schubert, koji je ovog tjedna zamijenio Luciena Favrea, ubilježio je dvije pobjede. U srijedu su svladali Augsburg, a u subotu u gostima Stuttgart 3-1.

I Bayer Leverkusen upisao drugu pobjedu ovog tjedna, svladavši Werder sa 3-0 pogocima Admira Mehmedija (31), Juliana Brandta (58) i Kevina Kampla (65). Ozlijeđeni Tin Jedvaj nije bio u sastavu Leverkusena, dok je rezervni golman Dario Krešić ostao na klupi za pričuve.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Schalke 04 je kao gost svladao Hamburger SV s 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Leroy Sane u 60. minuti nakon sjajnog proigravanja Leona Goretzke.

Ivo Iličević igrao je za HSV od 62. minute, dok je Ivica Olić poraz svoje momčadi odgledao s klupe za pričuve.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider