Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je na potezu

Bayern krenuo u najvažniju operaciju za budućnost kluba: Odšteta će biti paprena

Kriza u Bayernu dosegnula je vrhunac nedavnom izjavom Hans-Dietera Flicka pred televizijskim kamerama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je ovog vikenda izgubio na gostovanju kod Mainza, ali ako postoji neki recentni poraz Bavaraca koji ne bi trebao predstavljati veliko iznenađenje, onda je to baš ovaj. Ne zbog toga što je Mainz nekakva moćna ekipa (dapače, u teškoj su borbi za ostanak), već zbog svih događanja u redovima bavarskog giganta u posljednje vrijeme.

Tinjajući sukob između trenera Hans-Dieter Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića eskalirao je uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka, gdje je Bayern ispao od PSG-a.

Dva ključna čovjeka sportskog sektora posvađala su se zbog transfera. Flick je htio biti uključeniji u dovođenje igrača, a Salihamidžić je inzistirao da bude kao i dosad, da se isključivo njega pita i njegova bude zadnja. Bilo je jasno da to neće moći dugo potrajati, a službena potvrda stigla je prije devet dana, kada je Flick poslije pobjede u Wolfsburgu pred TV kamerama izjavio kako na kraju sezone odlazi.

gol expired Bayern pobijedio, a nakon toga - šok: Trener u TV-izjavi potvrdio odlazak iz kluba! divider

Nakon takvog raspleta ove zavrzlame u Bayernu su odmah prionuli potrazi za novim, dugoročni(ij)m rješenjem na klupi, a kako pišu njemački mediji, prvi pick im je Julian Nagelsmann, aktualni trener RB-a Leipzig.

Jedan od najcjenjenijih stručnjaka mlađe generacije već godinama radi sjajan posao, kako onomad u Hoffenheimu, gdje je s 29 godina dobio priliku voditi prvu momčad, tako i sad u RB Leipzigu, s kojim je trenutačno prvi pratitelj Bayerna.

Jednog dana on će voditi Bayern. Je li taj dan došao?

Nagelsmann je u nekoliko svojih javnih istupa naglašavao kako jednog dana želi biti trener Bayerna, pa onda i njemačke reprezentacije, ali da će sam odlučiti kad je pravo vrijeme za to. Bavarci su sad odlučni u namjeri da ga dovedu i time riješe najvažnije pitanje za srednjoročnu budućnost kluba jer se očekuje da bi on u slučaju dolaska dobio aklamacijsku podršku i mir u razdoblju od barem pet godina.

No budući da s Leipzigom ima ugovor do 30. lipnja 2023., stvari baš i neće ići glatko. Čak i ako Nagelsman kaže 'da' Bayernu, Leipzig će inzistirati na odšteti, a radi se o iznosu od kojeg boli glava: 30 milijuna eura.

Nikad prije nijedan klub nije platio toliko samo za dovođenje nekog trenera. Radi se samo o odšteti, a gdje je još Nagelsmannova plaća...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider