Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osmi naslov zaredom

Minhenski Bayern po 30. put u klupskoj povijesti postao prvakom Njemačke!

Nogometaši minhenskog Bayerna po osmi su put zaredom osvojili naslov prvaka Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom kod Werdera u Bremenu minhenski je Bayern obranio naslov prvaka Njemačke po osmi put zaredom! Jubilarni 30. naslov u povijesti Bayernu je donio Robert Lewandowski golom u 43. minuti prvog poluvremena.

Iako je bio osjetno bolji, Bayern je do posljednjeg trenutka strepio, jer je osim minimalne prednosti imao i igrača manje. Davies je u 79. minuti zaradio drugi žuti karton, nakon čega je Werder pokušao doći do vrijednog boda, no nije uspio. 

gol expired Tudor utučen nakon poraza: "Radim 24 sata dnevno, a onda dođem na utakmicu i duša me boli" divider

Ivan Perišić nije zaigrao u ovoj utakmici, a gostujući trener Bayerna Flick povukao je samo jednu zamjenu, tek nakon što je Davies dobio crveni karton. 

Bayern je Borussiji Dortmund pobjegao na nedostižnih 10 bodova i kada je domaće prvenstvo u pitanju zaključio sezonu, iako još ima dva kola do kraja. Bayern se može okrenuti finalu DFB Pokala koji je na rasporedu početkom srpnja, ali i završnici Lige prvaka koja je planirana za kolovoz. 

gol expired Đoković iskreno priznao da nije znao da je Modrić rođen u Zadru, a potom mu se duboko naklonio divider

Ranije je Borussia Monchengladbach kod kuće dobila Wolfsburg s 3:0, izborivši važnu pobjedu za plasman u Ligu prvaka.

Domaćini su nakon prvog poluvremena vodili s 2:0. U 10. minuti iz kontranapada zabio je veznjak Jonas Hofmann, a isti igrač je u 30. minuti nakon lijepe akcije povisio na 2:0.

U 65. minuti pogrešno dodavanje stopera Brooksa u vlastitoj polovici omogućilo je brzu polukontru Borussije, koju je realizirao Lars Stindl za konačnih 3:0.

Za Wolfsburg su nastupila obojica hrvatskih nogometaša. Veznjak Josip Brekalo ušao je u igru u 60. minuti i u 70. je pokušao iz daljine, ali neprecizno, dok je stoper Marin Pongračić igrao do 72. minute.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider