Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavna priča u Njemačkoj

Bayern ide po veliku zvijezdu, legenda grmi: "Dati 160 milijuna eura, to je potpuno šašavo"

Uli Hoeness otkrio je ima li još bitan utjecaj na vođenje Bayern Münchena…

Uli Hoeness (Foto: Afp)

Bivši predsjednik Bayerna Uli Hoeness u Njemačkoj ima kontroverzan status. O njemu su podijeljena mišljenja. U Bavarskoj je uglavnom omiljen, pogotovo među navijačima Bayerna, dok u ostatku Njemačke, posebice kod suparničkih navijača, baš i nije, najblaže rečeno.

Neymar protiv Hrvatske Neymar odlučio što će dalje u karijeri: Francuzi sve ekskluzivno objavili divider

"Afera Hoeness" i zatvorska kazna koju je dobio zbog goleme utaje poreza, a i to je samo dio koji je izašao na svjetlo dana, većinu je pojela zastara, narušila mu je imidž i srušila vjerodostojnost, no i dalje privlači pozornost. U pravilu je bez dlake na jeziku i uvijek je zanimljiv sugovornik.

Pojavio se na tribini "Das rote Sofa" Münchner Abendzeitunga povodom uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Bayerna i PSG-a. Bayern je u prvoj utakmici u Parizu pobijedio 1:0, a sada dočekuje Parižane kao osjetan favorit.

Hoeness: Jedno je izgubiti od PSG-a, a drugo od Villarreala

Ipak, Hoeness je mišljenja da budućnost Juliana Nagelsmanna na klupi Bayerna ne bi trebala biti ugrožena ako ispadne od PSG-a.

"Ishod te utakmice nema apsolutno nikakve veze s budućnošću trenera Nagelsmanna. Mislim da je to pretjerano", naglasio je Hoeness.

Luka Vušković Stigle dobre vijesti za Hajduk: UEFA smanjila kaznu Vuškoviću divider

Bayern je prošle sezone pod vodstvom Nagelsmanna iznenađujuće ispao od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka. Bio je to težak udarac za Bavarce. No Hoeness smatra da je Bayernova startna pozicija protiv pariške momčadi predvođene Kylianom Mbappéom i Lionelom Messijem bitno drukčija.

"Možete ispasti u osmini finala protiv Parižana. Velika je to razlika između Villarreala i PSG-a", rekao je bivši svjetski i europski prvak s njemačkom reprezentacijom i Bayernom.

Hoeness: Nemam utjecaj na Kahna

Hoeness se osvrnuo i na svoj status počasnog predsjednika Bayerna. Kaže da ne sudjeluje u procesu odlučivanja.

"Nemam utjecaja na Olivera Kahna. Istina, dok sam živ, imat ću svoje mišljenje. Ali što god kazao, ljudi će reći da se svađam s Upravom. To je totalno šaljivo", poručuje Hoeness i konstatira da nema utjecaja na konačnu odluku o tome treba li Bayern nastaviti partnerstvo s katarskim zrakoplovnim prijevoznikom Qatar Airwaysom. Tvrdi da je obaviješten kako Uprava to trenutačno razmatra, no ne zna koji će biti rezultat.

Vitor Roque Uzbuna u Madridu, Barca trlja ruke i sprema veliki transfer: Real u strahu da je bacio golemi novac u vjetar divider

Međutim, otkrio je što misli o potencijalnom o transferu Harryja Kanea u Bayern, o kojem se puno priča u Njemačkoj i Engleskoj. Smatra da bi dolazak napadača Tottenhama bio potpuno šašav potez ako financijske dimenzije budu debelo premašivale 100 milijuna eura.

"Manchester City htio je platiti 160 milijuna prošle godine. Mislim da ni sada neće biti puno jeftiniji. To su iznosi koje nikada ne bih platio za 30-godišnjaka. Super je igrač, ali to je previše."

Hoeness nikada ne bi dao taj novac za Kanea

Kaneu ugovor s Tottenhamom istječe u ljeto 2024., a Bayern je prije samo nekoliko dana produžio ugovor na još godinu dana s Ericom Maximom Choupo-Motingom. Možda taj podatak govori da Bayern ipak ne namjerava ići u bespoštedni lov na engleskog napadača. Teško je reći u ovom trenutku što su prave namjere Bavaraca, ali činjenica je da se o tome puno priča.

Kao i uvijek, puno toga će diktirati ostvareni rezultati u Ligi prvaka. Ako bi Bayern opet ispao u ranoj fazi, pogotovo ako ne osvoji ni njemačko prvenstvo, situacija bi bila puno napetija i onda je sve moguće. U tom slučaju Bavarci bi možda odriješili vreću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider