Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
istinski nogometni romantik

Tražili su ga najveći klubovi, ali odolio je zovu glamura: Batistuta objasnio zašto je odbio Real

Mogao je birati između najvećih klubova, ali uvijek je birao mir talijanskog renesansnog bisera i borbu s vjetrenjačama.

Gabriel Batistuta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gabriel Batistuta bio je svojevremeno ubojit napadač koji je punio mreže u zlatno doba talijanske Serie A.

Iako ponajbolji napadač svijeta, većinu karijere proveo je u Fiorentini, kojoj je dao devet godina, a tek je kao 31-godišnjak prešao u Romu kao dotad najskuplji igrač u povijesti stariji od 30. Tamo je osvojio nezaboravni naslov 2001. godine, jedan od tek pet velikih trofeja u njegovoj 13-godišnjoj talijanskoj karijeri.

Batistuta je zasigurno mogao osvojiti puno više trofeja da je prihvatio neku od brojnih ponuda europskih teškaša, ali legendarni Argentinac imao je druge ideje. Zašto je izabrao teži put, objasnio je kao gost American Business Foruma.

"Nikad nisam volio biti lider momčadi. Kada ste lider, odgovorni ste za pobjede i poraze. U Fiorentini su me tražili Real, Manchester United i Milan, ali uvijek sam birao mir Firence", rekao je i dao zanimljivo objašnjenje o tome zašto je odolio zovu glamuroznog Real Madrida.

"Da sam otišao u Real, sigurno bih pobjeđivao, zabio bih preko 200 golova, ali bilo bi mi dosadno. Isto bi se dogodilo u Milanu'', objasnio je.

"Osjećam se kao pobjednik čak i ako nisam osvojio puno trofeja. Pobjednik sam jer sam sve odbio i omogućio Fiorentini da se bori protiv moćnih klubova", zaključio je.

Batistuta je zabio 168 golova u devet godina u Fiorentini, a dodao je još 30 u tri rimske godine i dva u kratkoj avanturi u Interu. Za Argentinu je zabio 54 gola, što je bio rekord sve dok ga 2016. nije srušio Lionel Messi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider