Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kaos vlada u momčadi?

Uoči gostovanja kod Osijeka u Europskoj ligi švicarski velikan doživio teško poniženje od niželigaša

Nogometaši Basela doživjeli su težak poraz u prijateljskoj utakmici protiv njemačkog niželigaša svega šest dana prije gostovanja u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šest dana uoči utakmice pretkola Europske lige u kojoj Osijek dočekuje Basel švicarski velikan doživio je težak poraz u prijateljskoj utakmici. Njemački trećeligaš Saarbrucken slavio je s čak 5:1, s tim da je Basel igrao u prilično jakom sastavu.

Nedostajalo je nekoliko igrača iz početne postave, ali to svejedno nije opravdanje za ovakav poraz od momčadi koja igra tek u trećem razredu njemačkog nogometa. Podsjetimo, Basel je prije svega mjesec dana igrao četvrtfinale Europske lige u kojem je s 4:1 poražen od Šahtara.

Situacija u klubu se nakon tog poraza pogoršala, a eskaliralo je nakon poraza u finalu domaćeg kupa od Young Boysa. Prema pisanju švicarskih medija u svlačionici je nastao razdor, te je bilo mnogo upiranja prstom u krivce za slabu završnicu sezone.

gol expired Mamić nije želio odgodu protiv Hajduka uoči okršaja s Mađarima u LP: "Nema potrebe" divider

Basel je u domaćem prvenstvu završio na tek trećem mjestu s čak 14 bodova zaostatka za prvakom iz Berna.

Lošu atmosferu u momčadi priznao je i legendarni napadač Basela Marco Streller.

"Komunikacija u momčadi nije sjajna. Teško je preuzeti odgovornost za loše rezultate i nikako nije opcija upirati prstom jedni u druge", kazao je Streller.

Osijek i Basel idućeg četvrtka igraju na jednu utakmicu za prolaz u treće pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, gdje već u ždrijebu čeka Anorthosis.

gol expired Liverpool predstavio novi dres i isti je kao hrvatski: Kupite jedan i imate "dva" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider