Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englez briljira

Barcelonina zvijezda priznala: "Bellingham me iznenadio, iz svakog udarca zabije gol"

Barcelonin veznjak Pedri pohvalio je zvijezdu Real Madrida Judea Bellinghama za njegov učinak otkako je ljetos stigao na Santiago Bernabeu.

Jude Bellingham slavi gol protiv Barcelone (Foto: Afp)

Bellinghama (20) mnogi smatraju jednim od najboljih mladih igrača svoje generacije. Podigao je svoju rastuću reputaciju i pedigre spektakularnim početkom u Real Madridu. Otkako je stigao u 103 milijuna eura vrijednom transferom iz Borussije Dortmund, Englez naprosto briljira, pogotovo u smislu efikasnosti.

Nika Brkić Tuga i šok u Vinkovcima: Preminula talentirana 18-godišnja karatašica divider

U samo 21 utakmici u raznim natjecanjima engleski reprezentativac postigao je impresivnih 17 golova i upisao pet asistencija. To uključuje 13 ligaških golova i dvije asistencije u 16 utakmica. Kraljevski klub na vrhu je ljestvice La Lige nakon 18 utakmica, ima sedam bodova više od Pedrijeve četvrtoplasirane Barce.

Pedri priznao: "Bellingham me iznenadio"

Bellingham je postigao i dva pogotka u najvećem španjolskom derbiju, Realovoj pobjedi nad Barcelonom. Pedri je progovorio o zlatnom dodiru engleskog nogometaša.

"Bellingham me veoma iznenadio. Nalazi se u trenutku u kojem svaki njegov udarac završava golom", priznaje Barcin ofenzivac.

Domagoj Duvnjak Hrvatski rukometaši poslali molbu medijima i navijačima da ih više ne zovu Kauboji divider

Za razliku od Bellinghama, Pedri (21) baš ne briljira. Barcin talent postigao je samo jedan gol i upisao jednu asistenciju u 11 nastupa za Barcelonu.

Jasno da je trener Real Madrida Carlo Ancelotti zadovoljan zvjezdanim izletom Judea Bellinghama i partijom koju je pružio u Barceloni u prvom ovosezonskom El Clasicu.

Ancelotti: "Iznenado je udarcem s distance"

Nakon što je Ilkay Gundogan doveo Barcu u vodstvo u šestoj minuti, Los Blancosi su odgovorili nevjerojatnim Bellinghamovim golom za izjednačenje s 25 metara u drugom poluvremenu.

Baš kad se nazirao neriješen rezultat, Englez se pojavio s kasnim pobjedničkim golom. Hvaleći Bellinghama, Ancelotti je poručio:

Momčad Real Madrida koja je osvojila Ligu prvaka 1998. Real naciljao novog velikog talenta: Otac je bio Princ Madrida i vlasnik čuvenog driblinga, a sina mu opsjedaju velikani divider

"Čini se kao da je veteran, igra s takvim iskustvom. Gol za izjednačenje potpuno je promijenio stanje na terenu. Ono čime je danas iznenadilo jest udarac s distance. Dosad je uvijek ulazio u šesnaesterac, a danas je zabio fantastičan gol s distance."

Očekuje se da će Jude Bellingham biti u akciji kada Los Blancosi večeras istrče na travnjak Bernabeua protiv Mallorce u 19. kolu La Lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider