Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukob senatora

Barcina svlačionica puca po šavovima: Pique oduševio Barcine apologete i razočarao Messija

Gerard Pique pristao je na smanjenje plaće, i to čak za 50 posto, ali dobio je produljenje ugovora s Barcelonom na još dvije godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od većine suigrača, Gerard Pique pristao je na smanjenje plaće, i to čak pedesetpostotno. Barcelona je u financijskoj krizi, zbog koronakrize je izgubila značajan dio prihoda, pa čelnici kluba traže od igrača da pristanu na rezanje plaća za 30 posto.

Glavnina momčadi na čelu s kapetanom i najvećom zvijezdom Lionelom Messijom s indignacijom je odbila prijedlog uprave, no neki su ipak pristali. Raskol u svlačionici je evidentan.

Nakon utakmice s Ferencvarošom Barcelona je objavila kako su Piqué, Lenglet, Ter Stegen i De Jong potpisali nove, reducirane ugovore. Barcini medijski trabanti oduševljeno pišu da je Pique upitao čelnike kluba koliko traže da se odrekne, oni su odgovorili 50 posto, a on je samo kimnuo glavom. Lenglet, Ter Stegen i De Jong pristali su na 30-postotno smanjenje.

gol expired Barca ide na sud, Griezmann javno progovorio: Skandal koji je šokirao Španjolsku divider

Pique je produljio ugovor za još dvije godine, do ljeta 2024., s time što je dogovoreno da Barca jednostrano može raskinuti ugovor ako u sezoni 2021.-2022. ne odigra barem 35 posto utakmica. Isto se odnosi i na posljednju godinu ugovora.

Postoji mogućnost da Pique sam zatraži odlazak na kraju ove sezone. Jedan od kapetana Barcelone razmišlja o prelasku u američku MLS ligu, a navodno je obećao da nema šanse da prijeđe u neki konkurentski europski klub bez odštete.

Pique pristao na smanjenje plaće za 50 posto

Katalonski Sport ističe da nitko nije ni sumnjao u Piqueovu bezuvjetnu odanost Barceloni. Slavi ga se gotovo kao nekog heroja. S druge strane, cinici će reći da bi trebao igrati besplatno s obzirom na ono što pruža na terenu u posljednjih godinu-dvije. Madridski mediji imaju bitno drukčiji rakurs prema cijeloj priči. Oni tu vide jasan pokazatelj da se opasno kuha u Barcinoj svlačionici.

Naime, Piqueova dosadašnja plaća kretala se oko 8,5-9 milijuna eura neto godišnje. U ovim kriznim vremenima i s 33 godine na leđima teško da bi četiri i pol milijuna eura i ugovor na četiri godine, makar i pod navedenim uvjetima, mogao dobiti bilo gdje drugdje.

Uprava Barcelone na čelu s omraženim predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom pokušava pridobiti ostatak momčadi na smanjenje plaće. Zasad nema previše uspjeha. Poznato je da su Messi i Bartomeu u jako zategnutim odnosima. Ne komuniciraju izravno, praktički se ne mogu vidjeti.

Čeka se referendum

Spekulira se da Messi čeka ishod predstojećeg referenduma o smjeni predsjednika, koji bi se trebao održati početkom studenog. Ima naznaka da je ozbiljno narušen odnos između Messija i Piquea.

Simptomatično je da se Pique uopće nije oglašavao za vrijeme nedavne krize oko Messijeva odlaska, a nije komentirao ni odlazak Luisa Suareza, najboljeg Messijeva prijatelja, koji je praktički potjeran s Camp Noua.

gol expired Zidane na rubu otkaza uoči El Clasica: Real u velikoj krizi, Perez već ima zamjensko rješenje divider

U nekim prijašnjim situacijama Pique se redovito oglašavao i držao stranu glavnoj zvijezdi Barceloni, čak i u onim poznatim okršajima s predsjednikom kluba početkom godine.

Sada je stigla i kriza vezana za smanjenja plaća, većina senatora na čelu s Messijom odbila je prijedlog uprave, čak nisu htjeli ni doći na zakazani sastanak. To je i stvar principa, ne samo novca, jer je Bartomeu uglavnom omražen u svlačionici i ne žele mu pomagati da se održi na vlasti.

Messi razočaran

Međutim, Pique je odlučio izaći u susret Bartomeuu, što je prilično znakovit potez. Budući da je Pique jedna od najutjecajnijih osoba u svlačionici Barcelone, uprava se nada da će za sobom povući i druge igrače. Teško da je Messiju legao taj Piqueov potez. Sumnja se da ga je razočarao. Ispast će da su Messi i ostali senatori gramzivi milijunaši kojima nije stalo do kluba, nego samo do vlastitih džepova.

Kako bi pridobila navijače na svoju stranu, uprava kluba smanjenje plaća igračima opravdala je pokušajem zadržavanja radnih mjesta. Vrlo prozirno objašnjenje.

Bartomeu na svaki način pokušava ostati u fotelji. Na referendumu će mu biti bitan svaki glas. Nije slučajno što je priča o smanjenju plaća izašla u javnost nekoliko dana prije glasanja. Bartomeu na svaki način pokušava prikupiti pozitivne bodove. Između redova se lako zamjećuje kako se igra prilično prljava igra. Vidjet ćemo tko će iz tog blata izaći kao pobjednik.

Insajderske informacije iz Dinamove i Rijekine svlačionice: Dobre vijesti uoči početka Europske lige


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider