Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bio bi to velik udarac

Barcelonu ne brine ni Atletico ni Roma već odgovor svoje najbolje kupovine

Samuel Umtiti na meti je mnogih klubova, a sada je to priznao javno.

Samuel Umtiti i Paco Alcacer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona se nakon kraćeg prepuštanja trona Real Madridu ponovo priprema proslaviti titulu prvaka Španjolske, svoju čak sedmu u posljednjih deset sezona. Ovu brutalnu dominaciju u prvenstvu vjerojatno neće pokvariti ni uporni Atletico. U 31. kolu igra se madridski derbi dok Barca dočekuje Leganes pa možemo očekivati možda i povećanja prednosti koje sad iznosi devet bodova.

Za dva dana pak Barcelona na Camp Nouu dočekuje Romu i sve osim pobjede odnosno kasnijeg prolaska Katalonaca u polufinale Lige prvaka bilo bi veliko iznenađenje. Mnogi Romi ne daju prevelike šanse u ovom ogledu, no Rimljane ne treba otpisivati.

Ono što posljednjih dana brine čelnike Barce nisu ni Roma ni Atletico već najava odlaska igrača kojeg su mnogi proglasili najboljom kupovinom posljednjih nekoliko godina. Samuel Umtiti stigao je pretprošlog ljeta u Barcelonu za 25 milijuna eura. Na kraju se pokazalo kako je Barca prošla sjajno jer takvi se stoperi plaćaju suhim zlatom.

No odštetna klauzula u ugovoru rođenog Kamerunca je ''samo'' 60 milijuna eura. To je cifra koju bi nekoliko klubova rado platilo. Jose Mourinho i Pep Guardiola voljeli bi ga vidjeti u mančesterskim bogatašima.

Prvi put priznao da postoje ponude

Zna to i Umtiti koji traži novi ugovor ili… Samo kažemo.

''Postoji interes nekoliko klubova, ali ponavljam kako imam još puno ciljeva s Barcom tako da me to previše ne zanima'', kaže Umtiti, ali i upozorava:

''Jako sam sretan u Barci, ali u ovom svijetu sve se brzo odvija. Ne volim o tome govoriti'', kaže Umtiti koji je demantirao kako je dogovoren novi ugovor.

''Nisam ništa dogovorio. Možda Barcelona to želi, ali ništa nije započeto po tom pitanju. Svi znaju kolika je moja klauzula. Zabrinjava me, ali me ne opterećuje. Zanima me samo teren'', rekao je francuski reprezentativac za Canal +.

Novi ugovor znači i veća plaća, a koliko veća na Umtitiju je da dogovori s čelnicima kluba. Oni bi rado imali u momčadi takvog sjajnog braniča, ali koji neće poput najvećih zvijezdi svako malo tražiti novi ugovor. No u modernom nogometu stvari ne funkcioniraju tako i morat će reagirati ukoliko ga žele zadržati i sljedeće sezone.

Putem katalonskih medija već je klub stavio pritisak na Umtitija jer smo posljednjih dana mogli čitati o njegovim mogućim zamjenama (Stefan de Vrij iz Lazija, Clement Langlet iz Seville itd...), a ove izjave za francuske medije su svojevrstan odgovor 24-godišnjaka, jednog od najboljih stopera svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider