Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se centarfor

Barcelonina lista pojačanja: Sedam alternativa za Haalanda, Messi i Laporta naciljali robusnu metu

Barcelona u ljetnom prijelaznom roku namjerava dovesti napadača koji će kvalitetno popuniti rupu nakon odlaska Luisa Suareza…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Erling Haaland ostaje glavna Barcelonina meta u ljetnom prijelaznom roku, ali Kataloncima je jasno da će teško pobijediti u utrci za norveškim topnikom. Konkurencija je žestoka, a Barca je financijski osakaćena.

Zbog toga Joan Laporta mora imati rezervni plan. Ako je vjerovati informacijama Mundo Deportiva, navodno mu u tome pomaže i Lionel Messi, što bi trebalo značiti da će Argentinac ostati na Camp Nouu.

Lukaku prva Barcina alternativa za Haalanda

Zajednički je zaključak da je napadač Intera Romel Lukaku najbolja zamjena. Barca se dugo dovodila u vezu s još jednim napadačem Intera Lautarom Martinezom, ali ta opcija polako je otpala u treći plan.

Koeman smatra da bi se robusni Belgijac dobro uklopio u njegovu viziju. Treba mu napadač koji zna zabiti, a uz to je fizički moćan da sačuva i odloži loptu. U rosteru ionako ima previše lakonogih trkača koji imaju problema s realizacijom.

gol expired Otkriveno kamo Haaland želi prijeći: Talijanski superagent i otac norveške zvijezde traže astronomsku proviziju divider

Inter ima financijskih problema i računa se da bi prodao Lukakua ako bi netko ponudio 120 milijuna eura, a vjerojatno i za nešto manje. Veliko je pitanje koliko Barca može platiti? Logično zvuči da bi Katalonci ponudili dio u kešu, a dio u igračima. 

Harry Kane je također opcija koja visoko kotira. Napadač Tottenhama nije prehitar, ali ima snagu i umijeće zabijanja. Lako je moguće da je Kane zasićen u nedovoljno ambicioznim Spursima i da želi promijeniti sredinu.

Napadač Real Sociedada i švedske reprezentacije Alexander Isak već je bio na meti Barcelone. O njemu se razmišljalo u veljači prošle godine kada je brzopotezno doveden Martin Braithwaite.

Slobodni igrači i mlada nada

Na listi potencijalnih pojačanja je i Paulo Dybala. Juventusov Argentinac nije klasični istureni napadač, ali u Barceloni o njemu očito imaju dosta visoko mišljenje. Dybala navodno već duže vrijeme želi napustiti Juve, a posljednja „party afera“ samo ga je dodatno uvjerila da pokupi kofere.

Barci su jako zanimljivi iskusni Sergio Agüero i Memphis Depay. Obojica će naljeto biti slobodni igrači, dakle mogu doći bez odštete, ali to ne znači da će biti jeftini. Poznata je stvar da slobodni igrači traže „lovu na ruke“, a o plaćama da i ne govorimo.

U Barcinom notesu je i mladi napadač Benfice Darwin Nunez (21). Urugvajac je bio na radaru Barce i prošlog ljeta dok je još bio u Almeriji. Barca je navodno nudila 16 milijuna eura, a Benfica je uskočila s 24 i odnijela plijen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider