Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Akutna pozicija

Evo tko je glavna Barcina želja: Zablistao je protiv Reala, Xavi ga vidi kao veliko pojačanje

Barcelona radi na dovođenju pojačanja na najakutniju poziciju u momčadi…

Juan Foyth (Foto: Afp)

Pojačanje na poziciji desnog beka apsolutni je prioritet Barcelone u ljetnom prijelaznom roku, piše katalonski Sport.

Dinamo ulazni u iznimno rizično razdoblje Dinamo tek čeka prava frka, lova i dalje curi, pojačanja upitna: Šimić i Bišćan preuzeli su veliki rizik, Mamić čeka iza zavoja divider

Stručni stožer katalonskog kluba na čelu s glavnim trenerom Xavijem Hernandezom zaključio je da Jules Kounde i Ronald Araujo moraju biti isključivo centralni braniči, a da desnu stranu mora držati specijalist za tu poziciju.

Barca želi Juana Foytha

Xavi već neko vrijeme traži da Barca dovede Juana Foytha (25) iz Villarreala. Uvjerenja je da će Argentinac dodatno napredovati i da ga treba što prije zakapariti.

Jasno, Xavijeva fiksacija na Foytha nije slučajna. Villarrealov desni bočni postao je jedan od najučinkovitijih u Europi, a njegov partija protiv Reala na Santiago Bernabeuu u prošlom kolu La Lige nije prošla nezapaženo.

Fati, Alba, Lewandowski Barcelona se rješava nekada najvećeg talenta i skupocjenog pojačanja divider

Barcelona upravo na desnoj bočnoj strani ima ponajveći problem. Nakon odlaska Hectora Bellerína, koji se nije uspio nametnuti, Xavi je na tu poziciju postavljao Arauja ili Koundea, a Sergija Roberto već je prije pomaknuo više prema naprijed.

Villarreal traži preko 60 milijuna eura

Čelnici Barcelone tvrde da su upoznati s Xavijevim željama, no ističu da je to vrlo težak zadatak. Villarreal zasad odbija pregovarati, može biti miran jer Foyth ima ugovor do ljeta 2026. Spekulira se da Žuta podmornica čeka kraj sezone. Puno toga će ovisiti o tome hoće li se plasirati u Ligu prvaka. Ako uspije, Barci će biti još teže ispregovarati transfer za prihvatljivu cifru.

U ovom trenutku, Villarreal se poziva na igračevu klauzulu o raskidu ugovora, a koja iznosi više od 60 milijuna eura i nema namjeru sniziti cijenu uključivanjem bilo kakve kompenzacije. Drugim riječima rečeno, ne želi pod račun uzeti nekog Barcinog igrača. Kataloncima je zasad to previše i vjerojatno će sačekati rasplet bitke za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Jorge Mendes ima prijedlog

Naravno da Barcelone ima spreman popis alternativa. Katalonski klub ispipavao je teren s Benjaminom Pavardom (Bayern) i Thomasom Meunierom (Borussia Dortmund), no prvi je već isključen iz kombinacije.

Jorge Mendes, superagent koji dobro surađuje s Barcom, ponudio je Kataloncima Joaa Cancela, uz dodatak da bi se Manchester City možda odrekao naknade. Barci je zanimljiva ta opcija, ali Foyth ostaje prioritet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider