Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osjeti se nervoza

Brutalna realnost koja izaziva strah: Barca izgubila ono što ju je krasilo godinama

Barcelona je u nedjelju navečer uspjela pobijediti Levante s 2:1 na Camp Nouu, no ipak je primjetno kako je izgubila kontrolu nad utakmicom jer su igrači Paca Lopeza uspijevali dolaziti do 16-erca Barce a da se nisu previše oznojili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruben Rochina sjajno je opalio s oko 25 metara u donji desni kut vratara Marca-Andrea ter Stegena i smanjio rezultat protiv Barcelone. Međutim, nervoza u redovima Barcelone je osjetljiva. Katalonska momčad navikla je dominirati u posjedu lopte i tjerati protivnike da pate, ali to više nije slučaj.

Barca je završila utakmicu s tek jednim prepoznatljivim napadačem jer su se trojicu u sredini terena Busquetsu, Rakitiću i De Jongu pridružili Sergi Roberto i Riqui Puig, koji su ušli umjesto Antoinea Griezmanna i Ansua Fatija u drugom poluvremenu.

gol expired Počeli pregovori o Rakitićevu transferu: Madriđani ga označili kao prvu želju divider

Quique Setien uspio je tako imati pet veznjaka na terenu u isto vrijeme, nešto što se u redovima Barcelone ne viđa često. Pogotovo u utakmicama na Camp Nouu protiv inferiornijeg protivnika. No trener Barce ni time nije uspio spriječiti Levante da stvori šanse.

Momčad Paca Lopeza uspjela je uputiti pet udaraca u okvir gola, dok je u 45 minuta imala i tri izgledne prilike ispred Ter Stegena. Kao što je bio slučaj na Mestalli, kad je Barcelona izgubila od Valencije s 2:0, njihov je protivnik imao previše prilika za postizanje golova.

Barca je s pet veznjaka na terenu izgledala krhko i nije imala standardnu kontrolu utakmice, što je filozofija te momčadi već godinama, ali čini se da bi se u budućnosti to moglo promijeniti. Unatoč promjeni trenera, Barca je izgubila kontrolu u sredini terena.

gol expired Realov skupi i često kritizirani Srbin otvorio dušu: "Gledam svoje stare videe i pitam se što mi se dogodilo" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider