Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratili se pobjedama

Barcelona u 94. minuti zabila za pobjedu: Sociedad pružio sjajan otpor i nezasluženo izgubio

Barcelona je u sudačkoj nadoknadi savladala Real Sociedad.

Ronald Araujo (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone ostvarili su vrijednu pobjedu na gostovanju kod Real Sociedada, a do nje su stigli pogotkom u zadnjoj minuti sučevog dodatka i tako na ljestvici preskočili madridski Atletico.

Osmu prvenstvenu pobjedu Kataloncima je donio Ronald Araujo u četvrtoj minuti sučevog dodatka, nakon ubačaja Ilkaya Gundogana.

Jana Fett Senzacionalan rezultat sjajne Vrbovčanke: Srušila poznatu tenisačicu za finale divider

Suci na terenu su označili da je golu prethodilo zaleđe, ali je VAR tehnologijom ustanovljeno da je Araujo u trenutku upućivanja lopte bio u dopuštenom položaju u odnosu na suparničke igrače.

Žestoka borba za vrh

Barcelona sada ima 27 bodova i nalazi se na trećem mjestu, jedan bod iza Real Madrida koji ima utakmicu manje, te četiri boda iza senzacije španjolskog prvenstva, vodeće Girone.

Celta i Sevilla osvojili su po bod u pretposljednjem dvoboju 12. kola odigravši u Vigu 1-1. Celtu je u vodstvo doveo Carl Starfelt u 22. minuti. Domaća momčad je od 65. minute ostala s igračem manje, jer je Renato Tapia zaradio drugi žuti karton. Brojčanu prednost Sevilla je iskoristila u 84. minuti, kad je Youssef En Nesyri postigao pogodak za 1-1.

Harry Kane VIDEO Bayern savladao najvećeg rivala nakon blamaže protiv trećeligaša: Kane zabio hat-trick divider

Kraj dvoboja je obilježio glavni sudac Alejandro Hernandez koji je duboko u dodanom vremenu dosudio kazneni udarac za Celtu, da bi ga nakon dugotrajnog pregledavanja snimke poništio, što je razbjesnilo domaće nogometaše.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Sevillu i bio jedan od najboljih igrača gostujućeg sastava.

Obje momčadi su zadržale svoje prijašnje pozicije na ljestvici: Sevilla je s 11 bodova na 14. mjestu, a Celta je 18. sa sedam bodova.

Betis bolji od Mallorce

Betis je na svom Benito Villamarinu u Sevilli svladao Mallorcu s 2-0. Willian Jose bio je strijelac prvog pogotka za domaću momčad u 7. minuti, a gol za 2-0 postigao je Ayoze Perez u 65. minuti. Mallorca je cijelo drugo poluvrijeme odigrala s igračem manje, jer je na kraju prvog dijela Omar Mascarell isključen zbog drugog žutog kartona.

Torcida Torcida zvižducima ispratila neuvjerljiv Hajduk: Pokazali nezadovoljstvo s pruženom igrom divider

Betis je petom prvenstvenom pobjedom privremeno skočio na peto mjesto ljestvice s 20 bodova, dok je Mallorca ostala na devet bodova i drži 16. poziciju.

Budimir pokazao kvalitetu

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir drugi je put ove sezone postigao dva pogotka u utakmici španjolskog prvenstva, ali je njegova Osasuna poražena s 2-4 od Girone na svom stadionu u Pamploni.

Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Ivana Martina, da bi Budimir donio preokret. Svoj prvi gol je postigao u 25. minuti, kad je odbijenu loptu nogom pospremio u mrežu iz blizine.

Dominik Livaković Stao veliki pobjednički niz Fenerbahčea, Livaković primio tri gola divider

Drugi pogodak za vodstvo Osausne, 32-godišnji hrvatski napadač postigao je odličnim udarcem glavom nakon ubačaja Mojice. Tako je Budimir došao do šest pogodaka u LaLigi ove sezone, što je gotovo polovica Osasuninih golova (14).

No, Girona je preokretom u režiji Ukrajinaca došla do sva tri boda. Prvo je u 71. minuti Artem Dovbik iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu za 2-2, da bi isti igrač asistirao sunarodnjaku Viktoru Cigankovu za 3-2 u 80. minuti. Konačnih 4-2 postavio je Aleix Garcia u 90. minuti.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider