Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nezaustavljiv je

VIDEO Bayern savladao najvećeg rivala nakon blamaže protiv trećeligaša: Kane zabio hat-trick

U najvećem derbiju njemačkog nogometa Bayern je još jednom odnio bodove iz Dortmunda pobijedivši domaću Borussiju s 4-0, a Harry Kane je s tri pogotka debitirao na Signal Iduna Parku u dresu Bavaraca.

Harry Kane (Foto: Afp)

Gosti su već nakon devet minuta imali dva pogotka prednosti. Prvo je u 4. minuti Dayot Upamecano glavom pogodio za 1-0, nakon Saneovog ubačaja iz kuta, a onda je u 9. minuti Harry Kane dovršio kontranapad za 2-0 i drugu asistenciju Leroya Sanea.

Kapetan engleske reprezentacije je zapečatio pobjedu Bayerna u 72. minuti svojim drugim pogotkom za 3-0, da bi u trećoj minuti sučevog dodatka postigao i svoj treći gol za konačnih 4-0.

Poraz u kupu nije ih uzdrmao

Momčad Thomasa Tuchela pokazala je da se brzo oporavila od šokantnog poraza u njemačkom Kupu od trećeligaša Saarbrueckena.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Torcida Torcida zvižducima ispratila neuvjerljiv Hajduk: Pokazali nezadovoljstvo s pruženom igrom divider

Bayern je tako i nakon desetog kola ostao na dva boda od vodećeg Bayera koji ih ima 28, dok je Borussia Dortmund ostala na četvrtoj poziciji s 21 bodom, koliko ih ima i trećeplasirani Stuttgart uz utakmicu manje.

Bayer i dalje bez poraza, Leipzig posrnuo

Nogometaši Bayera slavili su u subotu s 3-2 na gostovanju kod Hoffenheima, a novi posrtaj doživio je RB Leipzig na gostovanju u Mainzu, gdje je domaćin slavio s 2-0 i ostvario prvu pobjedu u novoj sezoni.

Wirtz (9) i Grimaldo (45+1) donijeli su lideru prvenstva dva gola prednosti u prvom poluvremenu dvoboja Bayera i Hoffenheima. No, domaćin se ekspresno vratio u drugom poluvremenu golovima Stacha (56) i Weghorsta (58). Ipak, pobjedu momčadi iz Leverkusena donio je Grimaldo (70) svojim drugim pogotkom na utakmici.

Dominik Livaković Stao veliki pobjednički niz Fenerbahčea, Livaković primio tri gola divider

Josip Stanišić je igrao za pobjedničku momčad od 46. minute, a Andrej Kramarić je zaigrao od 78. minute za Hoffenheim. Bio je to prvi nastup hrvatskog reprezentativca nakon jednomjesečne stanke zbog ozljede.

Nakon što je ispao kao branitelj naslova u njemačkom Kupu, RB Leipzig je u subotu doživio novi šok, poraz na gostovanju kod posljednjeplasiranog Mainza koji je do danas bio bez pobjede. Prvi trijumf u novoj sezoni momčadi Jana Siewerta donijeli su Lee Jea-Sung (76) i Barreiro (80).

Union Berlin produbio svoju krizu

Mainz je sada predzanji, a na začelje je pao Koeln koji je odigrao samo 1-1 kod kuće protiv Augsburga. RB Leipzig je doživio tek drugi prvenstveni poraz u novoj sezoni, nakon što je bio neporažen u osam utakmica zaredom. Sa 20 bodova momčad Marca Rosea je na petom mjestu.

Gorica - Osijek Strašan podatak o Gorici koji će vas iznenaditi: Jeste li primijetili ovo? divider

Još jedno razočaranje doživio je Union Berlin. Momčad iz Lige prvaka je doživjela 12. uzastopni poraz u svim natjecanjima, a osmi u Bundesligi. Eintracht je slavio u Berlinu s 3-0. Već 14. minuti bilo je 2-0 za goste iz Frankfurta golovima Egipćanina Omara Marmousha (2, 14). Konačnih 3-0 postavio je Nacho (82).

U momčadi Uniona nije bilo ozlijeđenog Josipa Juranovića, a Hrvoje Smolčić je odigrao drugo poluvrijeme za Eintracht.

Freiburg je u završnici dvoboja spasio bod pred svojim navijačima u srazu s Borussijom Moenchengladbach. Holer (7) je donio vodstvo Freiburgu.

Gorica - Osijek Čudesna Gorica nastavlja oduševljavati: Osijek je teško nastradao divider

Borussia je odgovorila s tri pogotka, a strijelci su bili Siebatcheu (25), Plea (29) i Weigl (39-11m). Weisshaupt (71) je vratio nad domaćima da će izbjeći poraz što su i učinili kad je Grifo (90+4) u samoj završnici pogodio iz kaznenog udarca za 3-3.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider