Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sat otkucava

Odlučujući sastanak u Barceloni: Katalonci prodaju veliku zvijezdu i dovode pojačanje

Barcelona će u završnici prijelaznog roka pokušati dovesti još jedno pojačanje te ostvariti barem jednu dobru prodaju...

Thomas Meunier u duelu s Luisom Suarezom na Camp Nouu (Foto: Afp)

Barcelonini šefovi u ovom trenutku održavaju krizni sastanak kako bi odlučili što učiniti u završnici prijelaznog roka. Katalonski Sport taj sastanak naziva odlučnim za rasplet kadrovske križaljke. Na sastanku sudjeluje i glavni trener Xavi Hernandez.

Kylian Mbappe i Paul Pogba Velika afera trese Francusku: Pogba optužen da je koristio vrača i crnu magiju protiv Mbappea divider

Barcelonin glavni cilj u ovom trenutku jest da se pojača na desnom boku. Bernardo Silva ostavljen je po strani, Laportina slatka želja pričekat će neka druga vremena. Zasad ga nije bilo moguće istrgnuti iz ruku Manchester Cityja.

Desni glavni bek glavni cilj

Katalonski mediji pišu da je desni bek glavna preokupacija Barce u finišu ljetnog roka. Katalonci moraju riješiti taj rebus do kraja četvrtka. Mundo Deportivo piše da su odustali od Juana Foytha zbog visoke cijene, ali i zbog ozljede. Sada je glavna meta Thomas Meunier (30), belgijski branič u redovima Borussije Dortmund.

gol expired Bayernovi igrači se okupili za tradicionalnu fotografiju, ali dvojica su odbila držati pivo u rukama divider

Nakon što je propala opcija s Azpilicuetom, što je bio prvotni plan, lista se uglavnom svela na dva imena - Juan Foyth i Thomas Meunier. U međuvremenu je došla ponuda za Bellerina, beka ofenzivnijeg profila koji još uvijek kotira tek kao alternacija ako sve propadne.

Katalonci su bili u kontaktu s agentom Juana Foytha, no Villarreal je cijelo vrijeme jasno davao do znanja da mu neće olakšati odlazak te se pozivao na njegovu raskidnu klauzulu od 42 milijuna eura.

Potom se Foyth i ozlijedio pa je ta opcija zasad isključena. Previše je prepreka za transfer u kratkom roku.

Meunier meta

Zbog toga je opcija s Meunierom aktivirana prije nekoliko dana. Belgijski branič već je povezivan s Barcom tijekom zimskog transfernog roka, ali tada operacija nije uspjela.

Kako stvari stoje, Barca će sada upregnuti sve snage da ga dovede. Xavi želi pojačati desnu bočnu stranu, a Belgijac odgovara profilu koji traži.

Iskusan je igrač, igrao je u velikim klubovima PSG-u i Borussiji Dortmund, a i jedan je od nositelja obrane belgijske reprezentacije, koju vodi Katalonac Robert Martinez.

Njemačka reprezentacija Njemačka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu će nositi dres s greškom koju ne mogu ispraviti divider

Za beka je iznimno snažan, visok je 191 cm, te podjednako igra u oba smjera. Ima ofenzivne sklonosti jer je na početku karijere igrao na desnom krilu i tehnički je prilično potkovan.

Prije nekoliko dana njemački Bild objavio je da se Meunierov odnos s trenerom Borussije Dortmund Edinom Terzićem jako pogoršao i da bi to moglo olakšati njegov odlazak, iako njemački klub traži odštetu od 15-20 milijuna eura, a Barca to nema namjeru platiti budući da amortizacija potpisa također utječe na masu plaća koja je dozvoljena po pravilniku financijskog fair-playa španjolske lige.

Chelsea poslao ponudu za Aubameyanga

U njemačkim se medijima nagađalo da bi Sergino Dest mogao ući u operaciju kao Barcin adut u pregovaranju.

U svakom slučaju, ono što je jasno jest to da će neki igrači morati otići kako bi se otvorio prostor za Belgijca. To je lako reći, a teško izvesti. Aubameyang, Depay, Dest i Braithwaite još uvijek čekaju na rješavanje svoje situacije. I nikome se previše ne žuri jer u Barci imaju izvrsne plaće. Navodno Aubameyang ima ponudu Chelseaja, koju će Barcini šefovi razmotriti. Njega ne žele prodati ispod cijene.

Katalonci se nadaju da će nekog od njih četvorice dobro "utopiti", dok se u slučaju De Jonga teško može dogoditi preokret. Nizozemac očito nipošto ne želi micati iz Barcelone i to se u završnici prijelaznog roka teško može promijeniti.

Marcos Alonso također čeka da Barca ispegla bilancu. Ako ostane dovoljno novca nakon što se rasplete transferna križaljaka, Alonso bi možda mogao prijeći na Camp Nou u posljednjim satima transfernog roka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider