Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci love Ligu prvaka

Barcelona slavila protiv Mallorce, Luuk de Jong zabio za pobjedu

Barcelona je pobijedila Mallorcu 1:0 u 19. kolu La Lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na otvaranju nove španjolske nogometne godine Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši sa 1-0, Barcelona je teškom mukom na gostovanju porazila Mallorcu sa 1-0, dok je aktualni prvak Atletico Madrid pobijedio Rayo Vallecano sa 2-0. 

Atletico i Barcelona su dobro iskoristili kiks "Kraljevskog kluba", no Luka Modrić i društvo još uvijek imaju veliku prednost.

Real vodi sa 46 bodova, Atletico je sada četvrti sa 32 boda, dok Barca na petoj poziciji ima čak 15 bodova manje od Reala i teško je vjerovati da se Katalonci ove sezone mogu uključiti u borbu za naslov.

U posljednjem nedjeljnom susretu Barca je na gostovanju teškom mukom pobijedila Mallorcu sa 1-0, a gol odluke u 44. minuti zabio je Luuk de Jong koji je prije toga pogodio stativu i prečku. Prvo je u 29. minuti pogodio stativu a dvije minute kasnije i prečku.

U nastavku susreta Barca nije uspjela zabiti i drugi pogodak i tako razriješiti sve dvojbe, već je strepila do kraja susreta. Najbliže izjednačenju domaćin je bio u drugoj minuti nadoknade kada je Jaume Costa primio centaršut u kaznenom prostoru i pucao, no Marc-Andre ter Stegen je sjajno reagirao.

gol expired Sjajan gol Matea Kovačića u derbiju Premierlige: Bomba iz voleja! Liverpool poveo 2:0, Chelsea izjednačio divider

U ranije odigranom susretu Getafe je šokirao Real Madrid pobijedivši sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Enes Unal u devetoj minuti susreta. Posljednji poraz u prvenstvu Real je doživio početkom listopada od Espanyola (1-2). Nakon toga je spojio osam pobjeda i dva remija.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić vratio se u sastav "Kraljevskog kluba" nakon što je zbog zaraze koronavirusom boravio u kućnoj izolaciji od 14. do 24. prosinca. Modrić je odigrao cijeli susret, a u 16. minuti je pogodio prečku.

Real je posljednji put izgubio prvu utakmicu na otvaranju godine, 7. siječnja 2007. od Deportivo La Corune (0-2). Dodajmo i kako je ovo bila tek prva pobjeda Getafea protiv Real Madrida u posljednjih 16 međusobnih susreta.

Uspješan je bio i Atletico Madrid koji je slavljem protiv Rayo Vallecano sa 2-0 ostvario prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza.

gol expired Ancelotti objasnio žestoku reakciju i posuo se pepelom: "Ostali smo jedan dan duže na odmoru" divider

Nakon što je upisao poraze od Mallorce (1-2), Real Madrida (0-2), Seville (1-2) i Granade (1-2), Atletico je napokon pronašao put do slavlja. Prvog nakon 28. studenog i pobjede protiv Cadiza.

Oba gola zabio je Angel Correa (28, 53). Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko nije nastupio za domaći sastav.

Real vodi sa 46 bodova, Sevilla ima osam bodova manje, ali i dvije utakmice manje, dok je Real Betis treći sa 33 boda i dva susreta manje.

Atletico Madrid je skočio na četvrto mjesto sa 32 boda, dok je Barca sada peta sa 31 bodom.

REZULTATI:

Getafe - Real Madrid 1-0 (Unal 9)
Atletico M. - Rayo Vallecano 2-0 (Correa 28, 53)
Elche - Granada 0-0
Alaves - Real Sociedad 1-1 (Joselu 58-11m / Januzaj 14)
Real Betis - Celta 0-2 (Aspas 36-11m, 45+2)
Mallorca - Barcelona 0-1 (De Jong 44)

U ponedjeljak:
Villarreal - Levante
Osasuna - Athletic Bilbao
Cadiz - Sevilla

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider