Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza katalonaca

Xavi ušao u Barcelonine crne rekorde: Ono što je Koemanu bilo "što je, tu je", kod njega je "ovo je naša realnost"

Od sramotnog poslijepodneva do poraza protiv dva slabašna suparnika, Barcelona nikad nije izgubila tri domaće utakmice zaredom u istoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donedavni hit-trener Barcelone, Xavi, pod kojim je trebao krenuti preporod posrnulog giganta, naletio je na zid i debelo umrljao svoj životopis na klupi katalonskog kluba. Naime, prvi put u povijesti Barcelona je nanizala tri uzastopna poraza na Camp Nou u istoj sezoni.

Poslije šokantnog ispadanja od Eintrachta na "sramotno poslijepodne“ kad je 30 tisuća Nijemaca okupiralo Barcelonin stadion, Xavi je izgubio od dvije skromne španjolske momčadi – Cadiza i Raya.

gol expired Barcelona teško kiksala: Luka Modrić na korak do naslova prvaka Španjolske divider

Pretvorili su se u momčad bez plana

No, ono što puno više brine tifoze od samih rezultata jest gorak okus koji su im njihovi miljenici ostavili u ustima poslije tih susreta. Eintracht ih je praktički pregazio i da nije bilo buđenja pred kraj susreta, rezultat je mogao biti skandalozan.

Ono što smeta kritičare na utakmicama s Cadizom i Rayom jest što je momčad bila bez plana, nije mogla nametnuti svoju igru i stabilizirati utakmicu. Nisu uspjeli nametnuti slavan pozicijski nogomet na kojem inzistira njihov trener, naprotiv, uspjeli su upravo suprotno – bili su potpuno kaotični.

gol expired Barcelona opet nokautirana kod kuće: Šokirao ih klub iz zone ispadanja! divider

Jednu utakmicu završio je s petoricom napadača, a u drugoj Memhis Depay i Luuk de Jong su igrali kao devetke, a Adama i Dembele na krilima. Nedostatak kontrole koju momčad pokazuje u zadnje tri utakmice je zabrinjavajuća. Špnjolski mediji tvrde da su se potpuno ugasili poslije velikih 0:4 u El Clasicu.

Xavi sve više kao Koeman

Dodaju kako je Barcelona u zadnjih nekoliko utakmica počela nalikovati na klub s početka sezone, uz malu razliku što je Xavi dobio pojačanja koje bivši šef Ronald Koeman nije dobio. Također, tamošnji mediji sprdaju se kako su im opravdanja slična, ono što je Nizozemcu bilo "što je – tu je“, pretvorilo se u "ovo je naša realnost“ kod Xavija, koji u zadnje vrijeme svoj narativ u kojem "sanja o titulama“ sve više mijenja pričama o "strpljenju u post Messi eri“ sve svjesniji kako će povratak na nekadašnje staze biti više nego težak.

gol expired Barcu ismijava cijela Španjolska, a najviše mrski rival: Kakva sprdačina! Pogledajte reklamu najboljeg proizvoda iz Frankfurta divider

Od njegovog sjedanja na klupu, bilo je naznaka genijalnosti, ali i mrlje. U Europi nije uspio pobijediti utakmicu, a ova tri poraza već su upisana u crne listove povijesti katalonskog kluba.

Tablica LaLige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider