Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atraktivna partija

Barcelona protutnjala kroz Sevillu, Grbić stao na vrata Atletica

Barcelona je na gostovanju pobijedila Sevillu 3:0 u 4. kolu La Lige…

Igrači Barcelone slave pogodak (Foto: Afp)

Treću pobjedu u sezoni upisali su nogometaši Barcelone koji su u gostima, u 4. kolu La Lige, lakoćom svladali Sevillu s 3-0.

Barcelona je utakmicu odlučila u prvom poluvremenu kada je postigla dva pogotka. U 21. minuti je Lewandowski sjajno prebacio domaćeg vratara Bona, ali je Fernando spasio domaće mrežu izbivši loptu s vratarske linije. No, samo ju je centrirao Raphinhi na glavu koji zabija za 1-0.

U 36. minuti donedavni igrač Seville Kounde je odlično ubacio prema Lewandowskom koji je loptu majstorski zaustavio prsima i poluvolejem zabio za 2-0. Inače, Kounde je bio dvostruki asistent protiv svog bivšeg kluba jer je namjestio i treći pogodak koji je dao Eric Garcia. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Sevillu.

Barcelona je skočila na drugo mjesto ljestvice i ima dva boda manje od Reala, dok je Sevilla upisala i treći poraz te je dosad osvojila samo jedan bod.

Grbić na vratima Atletica

Nogometaši Real Sociedada i madridskog Atletica odigrali su 1-1.

Već u petoj minuti Atletico je poveo 1-0 golom Alvara Morate. Gosti iz Madrida vodili su do 55. minute, ali je tada na domaće oduševljenje izjednačio nigerijski nogometaš Umar Sadiq.

Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, a recimo kako je u 85. minuti hrvatski vratar Ivo Grbić na gostujućim vratima zamijenio ozlijeđenog Jana Oblaka.

Oba sastava sada imaju po sedam bodova te je Atletico šesti na ljestvici, a Real Sociedad osmi.

U nedjelju će igrati Osasuna - Rayo Vallecano, Athletic - Espanyol, Villarreal - Elche i Valencia - Getafe, dok kolo u ponedjeljak zatvaraju Valladolid - Almeria. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider