Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci skupljaju novac

Barca prodala velikog talenta i dovodi dvije zvijezde: Rakitić u teškoj situaciji, Tadić nova meta

Barcelona nastavlja prodavati igrače i prikupljati novac za kupovinu novih pojačanja...

Ivan Rakitić u akciji protiv Liverpoola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Carles Perez novi je igrač Rome, javljaju katalonski mediji.

Nakon što su pregovori Barcelone i Rome jučer zapeli u ćorsokak, jer su Katalonci tražili da se ugovor ugradi fiksna klauzula o reotkupu, a Talijani nisu htjeli na to pristati, činilo se da od transfera neće biti ništa.

No Katalonci su naposljetku izašli ususret svojem mladom igraču koji je izrazio nedvosmislenu želju za odlaskom. Barca je odustala od klauzule, a Roma je pristala na minimalni zahtjev Katalonaca. Barca će imati pravo prvokupa.

Barca prodala Carlesa Pereza Romi

21-godišnji krilni igrač potpisat će ugovor s Romom na četiri i pol godine, a Barcelona će dobiti odštetu od 15 milijuna eura. Perez je ove sezone imao sasvim solidnu minutažu. S nekoliko dobrih partija skrenuo je pozornost na sebe.

Bruno Fernandes (Foto: AFP) Barca i Valencia opet ''kemijaju'': Na Camp Nou stiže napadač, a rivalima kupuju traženog veznjaka divider

Smatralo ga se jednim od najvećih talenata La Masije posljednjih godina, no kao i mnogi drugi mladi igrači Barcelone, sreću će potražiti negdje drugdje. Jednostavno, konkurencija je prevelika, mladi igrači ne mogu računati na ozbiljniju minutažu. Stoga je sasvim logično što napuštaju Camp Nou.

Nakon Todiba i Alene koji su otišli na posudbu u Schalke i Betis, Perez je treći nogometaš Barcelone koji je ove zime napustio Camp Nou. Moguće je da u finišu prijelaznog roka još netko ode.

Goran Ivanišević (Foto: AFP) Goran Ivanišević ekskluzivno za Dnevnik Nove TV nakon velike vijesti koja je stigla iz Melbournea divider

Katalonci su jesenas najavili da će u zimskom prijelaznom roku smanjiti troškove prodajom ili puštanjem na posudbu nekih igrača, no još uvijek nisu olakšali blagajnu koliko su htjeli.

Rakitić na meti Juventusa

Sport piše da Barca i dalje želi prodati Ivana Rakitića. Proteklih dana opet se spominjala mogućnost trampe s Juventusom. Katalonski mediji objavili su informaciju da je talijanski klub ponudio Federica Bernardeschija za Rakitića plus oko 9 milijuna eura u kešu.

gol expired Suci se oglasili o Karačićevim koracima: "Ne želiš biti taj koji će odlučiti finale, ali..." divider

Iako su u međuvremenu iz Torina demantirali da se namjeravaju riješiti Bernardeschija, katalonski izvori tvrde da je operacija propala jer je Barcelona tražila veću svotu u gotovini.

Ostalo je još dovoljno vremena do isteka zimskog prijelaznog roka, pa je lako moguće da Juve i Barca na kraju ipak nađu zajednički jezik.

Barceloni nasušno treba keš kako bi riješila goruće probleme. Do njega u ovom trenutku može doći jedino prodajom igrača. U fokusu Katalonaca u ovom trenutku je komplicirana operacija dovođenja napadača Valencije Rodriga Morena te kupovina Sportingova veznjaka Brune Fernandesa.

gol expired Poznat raspored kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre: Kauboji na startu protiv Francuske! divider

Kako Barca nema dovoljno novca da zatvori oba transfera, možda čak ni jedan, mora napraviti kompliciran dogovor sa Sportingom i posebice Valencijom.

Plan je ovakav: Barca namjerava dovesti Fernandesa i odmah ga posuditi Valenciji do kraja sezone. Nada se da bi joj Valencia u tom slučaju prepustila Rodriga. Oba igrača stajala bi Barcu oko 60 milijuna eura.

Barca se okreće Dušanu Tadiću ako ne uspije dovesti Rodriga

Problem je što Valencia ne pristaje na posudbu Rodriga bez ugrađene odredbe o obveznom otkupu po isteku posudbe. Problem bi se mogao riješiti tako što će Barca isplatiti Valenciji određenu svotu i uz to poslati joj na posudbu Fernandesa do kraja sezone. Talijanski mediji plasirali su vijest da će se Barcelona okrenuti Ajaxovu ofenzivcu i srpskom reprezentativcu Dušanu Tadiću ako se ne uspije dogovoriti s Valencijom.

gol expired Mourinhova zvijezda nakon napuštanja Spursa i dolaska u novi klub: ''Nisam mogao dočekati'' divider

S druge strane, Sporting je navodno pristao na varijantu da mu Barcelona isplati odštetu u nekoliko rata. Odgađanjem isplate Barcelona bi uspjela zatvoriti problematičnu financijsku konstrukciju.

Kako god, činjenica da Barca želi Sportingova polivalentnog veznjaka, koji postiže puno golova, govori da će netko iz veznog reda morati otići sljedećeg ljeta. Vidljivo je da Barca gura Rakitića prema izlaznim vratima. Ako hrvatski reprezentativac i ostane u Barceloni, čeka ga ogorčena borba za mjesto u udarnoj postavi.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider