Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet čudan posao

Barca i Valencia opet ''kemijaju'': Na Camp Nou stiže napadač, a rivalima kupuju traženog veznjaka

Barcelona i Valencia na pragu su novog posla koji bi trebao zadovoljiti apetite čak triju klubova.

Bruno Fernandes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ostalo je još nekoliko dana od kraja siječnja i kraja zimskog prijelaznog roka. Barcelona očajnički traži zamjenu za Luisa Suareza, kojeg neće biti do kraja sezone, a izbor je sužen samo na jedno ime – Rodrigo Moreno.

Ofenzivac Valencije navodno se već nalazi u Barceloni, ali službeno iz drugog razloga, na pregledu kod liječnika zbog problema s ozljedom. Sinoć je u Barcelonu stigao i njegov menadžer, poznati superagent Jorge Mendes, koji se sinoć ipak nije uspio dogovoriti s Kataloncima, no vjeruje se kako je dogovor blizu.

Još jedan klub i još jedan igrač u uključeni u transfer

Portugalski mediji pak pišu, a prenose ih španjolski, kako je u cijeli posao uključena još jedna zvijezda. Riječ je o Bruni Fernandesu, 25-godišnjem veznjaku Sportiga iz Lisabona koji je eksplodirao posljednjih sezona nakon povratka iz Serie A, gdje je igrao za Udinese i Valenciju.

Bruno Fernandes također stiže u Barcu, ali će ga u dogovoru s Valencijom posuditi rivalu koji ju je prošlog vikenda isprašio na Mestalli. Kod oba igrača cijena se vrti od oko 60 milijuna eura, no nije posve jasno kakav je točno dogovor Barce i Valencije.

Bruno Fernandes (Foto: AFP) Bruno Fernandes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi čudan posao

Podsjetimo, ova dva kluba već su ''kemijala'' s transferima prošlog ljeta kada su jedan drugom prodali vratare, Neta i Cillessena za 30-ak milijuna. Prvo je Barca posljednjeg dana lipnja kupila Neta, a onda prvog dana srpnja prodala Valenciji Nizozemca. Tako su zaobišli UEFA-in Financijski fair-play jer je posljednji dan lipnja ujedno i kraj fiskalne godine.

Iako je tada baš od Valencije poražena u finalu Kupa kralja, Barca im je pomogla tako što su prvo dali Valenciji novac koji su oni uknjižili zadnjeg dana fiskalne godine, čime su oni ispoštovali Financijski fair-play.

Zanimljivo, sada opet surađuju iako je prošlog vikenda vladala naelektrizirana atmosfera na Mestalli, a ispred stadiona su se tukle huliganske skupine. Već 17 godina zabranjena grupa huligana iz Barcelone, Boixos Nois upala je u grad i napravila nered pred stadionom Valencije, što je bila svojevrsna osveta za brutalno premlaćivanje prokatalonskih prosvjednika u Valenciji od domaćih huligana (Yomus) prije dvije godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider