Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mora zadovoljiti pravila

Barca našla način da vrati Messija: Prodat će sjajnog igrača za kojeg su govorili da je budućnost kluba

Barcelona želi vratiti Lionela Messija, ali je u tome zasad sprječavaju stroga financijska pravila La Lige.

Raphinha i suigrači iz Barcelone (Foto: Afp)

Nije nikakva tajna da Lionel Messi želi napustiti PSG niti da ga Barcelona želi vratiti u svoje redove.

Želja je obostrana, ali još je dug put do realizacije transfera. Ljetni je prijelazni rok pred vratima i njega bi Messi mogao dočekati kao slobodan igrač s obzirom na to da ne misli prihvatiti PSG-ovu ponudu za produljenje suradnje po nešto slabijim uvjetima.

No Barci su u ovom trenutku ruke vezane zbog strogih financijskih pravila La Lige. Nedavno su ih španjolski nogometni vlastodršci optužili za kršenje financijskog fair playa u angažmanima trojice igrača tijekom sezone 2021./2022. i 100 posto je sigurno da će Katalonci morati prodati neke igrače kako bi oslobodili prostor među plaćama za Messija.

Prema pisanju AS-a, trenutačno je prvi na izlaznim vratima brazilski reprezentativac Raphinha. Ovaj 26-godišnji krilni napadač zabio je devet golova i upisao 10 asistencija ove sezone, uoči koje je ga je Barca kupila iz Leedsa za 58 milijuna eura.

Za njega su zainteresirani Arsenal, Tottenham i Newcastle, sva tri kluba htjela bi ga dovesti, a Arsenal pritom drži pole position.

Ne tako davno Barcelonin trener Xavi biranim je riječima govorio o Raphinhi. Opisao ga je kao budućnost Barcelone, govorio da ga mediji previše kritiziraju, ali čini se da će uskoro morati se pozdraviti s njim. Želi li vratiti Messija – a to na Camp Nouu žele apsolutno svi – neko zvučno ime morat će otići. Kocka je pala na Raphinhu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider