Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravnik i poduzetnik

VIDEO Sin bivšeg ministra hvata Olimpijske igre: On je nova uzdanica hrvatskog plivanja

Nikola Miljenić, sin bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića, hvata normu za OI u Parizu.

Nova uzdanica hrvatskog plivanja je Nikola Miljenić, Sin bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića je plivanje dugo shvaćao kao hobi, ali sve se promijenilo nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prošlog ljeta ponovno je skrenuo pozornost na sebe, osvojio je zlatnu medalju u Stockholmu u dsiciplini 100 metara slobodno i tako izborio nastup na Svjetskom prvenstvu:

"Nije samo zlatna medalja, nego i osobno vrijeme. Tako da sam stvarno sretan, a i bilo je u konkurenciji s možda najboljima na svijetu. Tako da ne mogu reći da sam očekivao, ali dok sam došao prvi, bio sam stvarno sretan", otkrio je reporteru Dnevnika Nove TV Marku Šepatu.

"Da može daleko u plivanju shvatio je kada je izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju. Dotad je na sve gledao kao na hobi, objašnjava i zašto:

"Dok sam bio u SAD-u, gdje sam studirao i kao klinac sam završio u Tokiju. Nisam uopće bio ozbiljan, nisam imao neke posebno dobre uvjete. Došao sam tamo i stvarno išao uz bok najboljima na svijetu. Došla mi je želja da odem na još jedne Olimpijske igre".

Nada se nastupu u Parizu

Nada se nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine:

"Nemam još normu, nadam se da ću što prije to odraditi. Jako je teško, to je ipak A norma. Svaka Olimpijada, to je sve teže i teže, znači plivanje napreduje. Nadam se što prije", rekao je pa otkrio koji mu je cilj:

Josip Šimunić Šimunić za Dnevnik Nove TV otkrio svoje planove na predsjedničkoj stolici Rudeša divider

"Naravno, 21.96 mislim da je. Moje najbolje vrijeme je 21.95, pa ajmo reći, ponovim svoje najbolje vrijeme i idem".

Osim plivanja, ovaj 24-godišnjak bavi se i poduzetništvom, zanima ga modeling, a u Americi je studirao pravo. Sin je bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića.

"On mi kaže da sam odaberem, da je moj izbor. I podržava me što god da odaberem. Ali to sam ja odabrao radi sebe, mislim da me to zanima i volio bi jednog dana to raditi".

Plivanje shvaća kao hobi

I zato će, koliko god počeo sanjati velike rezultate, za plivanje ustvrditi:

"Koliko god sam ja profesionalan, to shvaćam kao hobi. Mislim nije zdravo da mi cijeli život ovisi o jednom rezultatu, tako da radim ovo zato što to volim.

Niko Đolonga VIDEO Sin bivšeg igrača Hajduka: "Doček je zacijelio rane iz finala, još nismo svjesni što smo napravili" divider

Ovaj sport, nažalost, nije toliko lukrativan, da možemo dobiti neke milijunske ugovore, da smo osigurani do kraja života. Tako da je borba, zato je dobro imati neku opciju, da znamo što ćemo poslije karijere", kazao je Miljenić.

No uvjereni smo da Miljenića i u plivačkoj karijeri čekaju velike stvari...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider